fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Förlust för B17 fotbollspojkar mot Inter

Förlust för B17 fotbollspojkar mot Inter

Det var strålande sol med en frisk ostlig vind när EIF B17 på Centrumplan fick besök av Inter från Åbo i fotbollens division 1 på torsdagen (10.5).

En glädjande stor publik hade också kommit på plats för att njuta av vädret och fotboll.

Inter var ett väntat tufft lag, som bland annat kvalade för spel i FM-ligan efter höstens serie.

Matchen började med fart, och efter bara någon minut spelat hade Inter ett öppet läge efter en snabb kontring, men skottet från nära håll gick i stolpen och sedan i famnen på målvakten Albin Wasiljeff. Några minuter senare hade EIF ett bra läge när Sami Kankaristo spelades igenom på vänsterkanten och gav ett hårt inlägg. Jakob Metzner var först på bollen, men Inters målvakt gjorde en paradräddning till hörna. Vid 12e minuten kom sedan öppningsmålet, när en hörna av Inter oturligt knoppades in i EIFs egna mål.

Det var också Inter som såg aktivare ut under första halvleken, och EIF hade svårt att kontrollerat öppna spelet från backlinjen uppåt. Inters andra mål kom i slutet av första halvleken på en sidofriskark, och 0-2 var också läget vid pausen.

Andra halvleken började likt den första, fast EIF hade mera boll och hjälp av att ha vinden i ryggen. Men man lyckades inte komma till några riktigt farliga lägen. Närmast kom Sami Talsi, som var snabbt framme på en slarvig bakåtpassning från Inter-försvaret, men lobben över målvakten gick på utsidan av stolpen.

Efter 60 minuter spelat fick Inters Otto Näsi sin andra varning efter en vådlig tackling mot EIFs målvakt och blev utvisad. Detta betydde 20 minuters spel med en man mera för EIF. Trots detta ändrade matchbilden inte nämnvärt, och Inters försvar höll sej kompakt. Det var istället Inter som utökade ledningen med 10 minuter kvar av matchen, när EIF inte lyckades rensa en lös boll efter en hörna, utan Inter knoppade den i mål från nära avstånd. 
Mot slutet av matchen hettade känslorna till en del, och domaren hade fullt arbete med att hålla matchen under kontroll.

0-3 blev också slutsiffrorna, vilket tyvärr beskriver matchbilden där Inter hade mera struktur i spelet och flera lägen. 

"En förlust som svider", kommenterar lagets tränare Robert Wahlstedt. "Vi borde definitivt kunnat utnyttja vårt numerära överläge bättre i andra halvleken. Och snopet att alla tre målen kom onödigt enkelt, när vi dessutom inte lyckades utnyttja våra egna lägen till mål."

August Björklund gjorde en bra match som högerback, och hade många hårda duster med Inters snabba och skickliga ytter Exauce Madingu. Agge utgick som vinnare ur den kampen, och Exauce kom inte till några farliga lägen. Även Robert Bäckman arbetade bra på mittfältet.

EIF ligger nu mitt i tabellen i division 1 med 6 poäng på 4 matcher. Redan på söndag kväll har EIF nästa match och möter KaaPo i St Karins.

Det är ett verkligen tufft veckoslut för EIF B17, med fyra matcher i tre olika serier. B17 division 2 möter LoPa på fredag kväll hemma och dessutom har EIF Akademin match samma kväll. En handfull spelare från B17 spelar också med Akademin, så det har varit en utmaning för tränarna att få spelarna att räcka till.

Foto av Tove Gustafsson: August Björklund i närkamp. 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon