Fotbollssektionen
merainformation2019 anmäldighär2019
information2019 anmaldighar2019b
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Slutspelet har inletts i Vasa

Slutspelet har inletts i Vasa

Gruppspelet är spelat och lagen har tagit sig vidare till slutspel för att göra upp om de slutliga placeringarna. EIF lagen har spelat riktigt bra mot tufft motstånd.

Flicklagen har trots att man förlorat en hel del matcher spelat jämna och tuffa matcher. Men i en turnering är det tyvärr endast vinster som gäller för att placera sig på medaljplaceringar. Trots en del motgångar har skratten klingat och lagen haft roligt mellan matcherna och på fritiden. En vinst är inte alltid det viktigaste så länge laget gör sitt bästa på plan.

Flickor 07 spelar på söndag om placeringarna 16 - 18. Flickor 06 placerade sig som trea i sin grupp och man fortsatte att spela om placeringarna 9 - 12. I den första placeringsmatchen vann man med 2 - 0 över Pallokissat vilket betyder att flickor 06 spelar om placeringarna 9 - 10.

För flickor 04/05 blev lördagens sista gruppspelsmatch en ödesmatch. Vinst skulle betytt trea i gruppen och spel om placeringarna 9 - 12, även oavgjort skulle räckt hit. Men en förslut betydde spel om placeringarna 13 - 14. Det har varit litet stolpe ut hela turneringen, och i sista matchen blev det så tydligt då man bokstavligen träffade stolpen flera gånger samt även en ribb träff. Det är trots allt målen som avgör fast man gör sin bästa match i turneringen och förlorar matchen med 2 - 1.

Pojkarna har även de ångat på. Pojkar 2006 födda (vit och grön) har spelat hårda matcher mot välspelande österbottniska lag. Man har vunnit och förlorat i en lämplig mängd och placerade sig på som fyra i respektive grupp. Cupspelet inleddes på lördag eftermiddag och lagen kommer under söndag att spela om placeringarna 25 - 32.

Pojkar 2005 med lagen vit och grön gick genom gruppspelet utan en enda förlust. EIF vit med 19 - 2 i målkvot och EIF grön med 28 - 1, respektingivande resultat. I kvartsfinalerna mötte man på tufft motstånd. EIF vit fick ge sig mot Sundom IF med 3 - 1 i en kämpig match där motståndarlaget hade en mycket välspelande målvakt. EIF grön vann däremot sin match mot VPS-j valkoinen med 3 - 0. EIF grön spelar på söndag semifinal och medaljmatch medan EIF vit kommer att spela om placeringarna 5 - 8. Fint jobbat pojkar!