fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
eif110årreklam
 
 
 
 
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Spelglädje under förskolefotbollen

Spelglädje under förskolefotbollen

Så var det dags för förskolefotboll igen. Cirka 140 barn, från 12 dagisar samlades i bollhallen i Ekenäs tisdagen 6.3. I år gällde det barn som är födda 2011, både flickor och pojkar. Barnen var klädda i färgglada t-skjortor där dagisnamnen stod på ryggen. Vissa dagisar hade en stor årskull och var indelade i två olika lag, medan andra dagisar, med mindre antal barn, hade slagit sig samman. Oberoende, barnen hade det roligt och det är huvudsaken då det gäller förskolefotboll.

Matcherna spelades på två olika planer samtidigt och matcherna var 12 minuter långa. Inga mål räknas men barnen gör det ändå, vilket är naturligt. Alla barnen fick spela och det är roligt, även för oss vuxna, att få se barnens glädje och hur de hejar på varandra under matchernas gång. Fastän förskolefotbollen ordnas på förmiddagen, så hade, glädjande nog, många föräldrar samt mor- och farföräldrar möjlighet att komma och titta och heja på sina små. Stämningen i bollhallen är på topp under förskolefotbollen.

Då alla lag har spelat sina matcher, tre matcher var, fick de diplom och en medalj. Till varje dagis gavs det även en fotboll och flyers för dem att hänga upp på väggen där information om var och när de nya lagen startas upp. En sådant liten lapp fick även alla barnen med sig hem i slutet av dagen.

Detta är ett evenemang som alla barnen, flickor som pojkar, ser framemot hela förskoleåret. Tack vare föreningen EIF och frivilliga föräldrar/personer i den, samt de duktiga dagistanterna, har förskolefotbollen kunna ordnas i många år.

nyttlag2018P11nyttlag2018F1011
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon