Fotbollssektionen
merainformation2019 anmäldighär2019
information2019 anmaldighar2019b
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Svidande förlust för B17 i Tammerfors

Svidande förlust för B17 i Tammerfors

Ilves/2 utnyttjade sina lägen effektivt och var bättre med 4 - 1

Trots att flera av pojkarna tagit ledigt från sina sommarjobb för att delta i matchen, saknades ändå nästan hälften av lagets normala öppningselva pga skador och resor. Bussresan från Ekenäs var inte heller den bästa tänkbara förberedelsen för en viktig match.

Med en vinst skulle EIF stiga 3-4 platser i tabellen och i praktiken säkra kontraktet i division 1 till hösten. En förlust skulle betyda en fortsatt placering just ovanför nerfyttlingsstrecket.

Planen i Hervanta är en av de få naturgräsplaner i årets serie, och planens skick var inte heller den bästa, men ojämna områden, tovor och gropar.

Matchen började lite nervöst av båda lagen. Det var ändå EIF som nätade först, när Hugo Hakosalo sköt bollen i bakre hörnet från straffområdets gräns efter snyggt framspel av Jakob Metzner och Kristoffer Ammondt.

Därefter hade EIF ett klart bättre grepp om matchen med kontroll över spelet än motståndarna, medan Ilves mest koncentrerade sej på att försöka få lägen med långbollar. Några farliga lägen lyckades EIF också skapa, men Robin Flinks nick just över målet var det närmaste man kom.

I slutet av första halvleken tacklades Flink bort från bollen på ett ganska diskutabelt sätt, men domaren lät spelet fortsätta och Ilves gjorde utjämningen på ett långskott. Inte helt rättvist med tanke på matchbilden i första halvleken, så det var frustrerade killar som gick till pausvilan.

Andra halvleken var jämnare än första, och även Ilves försökte spela mera fotboll och inte bara skjuta långbollar. 2 - 1 ledingsmålet kom på ett inlägg som Ilves anfallare var först på och placerade i mål. En stund senare utökade värdarna ledningen när de spelade sej igenom på högra sidan och placerade bollen i främre hörnet.

EIF försökte ännu sätta i en sista växel och ändrade speluppsättningen till mera offensiv. Några bra lägen fick man också, men avslutningarna misslyckades. Istället var det Ilves som satte in 4 - 1 i slutminuterna efter en av EIF slarvigt spelad hörna.

Tränaren Robert Wahlstedt var inte nöjd med resultatet: "En viktig match som vi borde ha vunnit. Frustrerande att vi inte kunde utnyttja våra egna chanser medan motståndarna lyckades från nästan alla lägen."

Av EIF's spelare gjorde nykonfirmerade Jakob Metzner en bra match, han verkade trivas riktigt bra på naturgräset och hade kontroll på sin del av mittfältet speciellt under första halvleken.

Nästa match spelas inkommande lördag i Esbo mot FC Honka/2, som ligger under nerflyttnignsstrecket med bara 2 poäng mindre än EIF och lika många matcher spelade. Det är alltså en match som EIF måste vinna för att hållas kvar i division 1.

På bilden: Hugo Hakosalo.