fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Viktig seger för EIF B17 hemma mot EPS

Viktig seger för EIF B17 hemma mot EPS

2-0 vinst och många gula kort på Centrumplan på pingstsöndagen

Espoon Palloserua stod för motståndet i en verkligen viktig match i B17-pojkarnas division 1, med EPS bara två poäng efter EIF mitt i tabellen och lika många matcher spelade.

Solen gassade på i den fortsatta värmeböljan, och domarna tillsammans med tränarna kom överens att ha extra drickpauser i mitten av bägge halvlekarna. Dessutom hade de flesta av EIF-spelarna varit på Stafettkarneval i Åbo dagen före, så all extra vätska och vila skulle behövas.

Båda lagen inledde matchen lite osäkert med många bollförluster på mittfältet. Några minuter in i matchen fick EPS ett farligt läge när deras anfallare kom ensam igenom på sin kant, men målvakten Albin Wasiljeff gjorde en paradräddning med foten.

Småningom tog ändå EIF mera hand om matchen, och i 16e minuten kom Jakob Gottberg loss på vänsterkanten och gav ett fint inlägg som Simon Lindholm nätade i mål fårn nära avstånd. Verkligen skönt för pojkarna som gått mållösa ur de två senaste matcherna.

Några minuter senare var EPS igen farligt framme med ett inlägg, men knoppningen studsade ut från ribban.Efter en stund var det EIF som var nära att öka på sin ledning när ett inlägg från Sami Talsi nådde anfallaren Robert Bäckman, men avslutngen gick just över ribban.

Mot slutet av första halvleken fick EIF en frispark ute på högerkanten, som Robin Flink skarvade vidare i mål, men situationen flaggades som offside.För övrigt var det EIF som var aktivare under en händelsefull första halvlek. Man pressade högt och hindrade EPS från att öppna spelet längs marken, vilket ledde till långa bollar från målvakten, som EIF ofta lyckades ta hand om på mittfältet.

Andra halvleken började i samma stil som den första slutade med EIF i förarsätet. Efter mindre än 10 minuter spelat fick EIF en frispark utanför hörnet av straffområdet. Jakob Gottberg placerade den behärskat i främre hörnet, helt otagbar för målvakten, och EIF fördubblade sin ledning välförtjänt.

Efter det kom EPS mera in i matchen och satsade mera offensivt. Motståndarna kom också till några bra lägen, men lyckades inte sätta bollen i mål, dels på grund av fina räddningar av Albin i målet och dels tack vare misslyckade avslut.

Typiskt för hela matchen och speciellt andra halvleken var många sena tacklingar, frisparkar och oklara situationer. Antagligen syntes hettan och solgasset på killarna vilket resulterade i trötthet, frustation och försenade tacklingar.Domaren lyckades ändå hålla en bra kontroll över matchen, men resultatet var hela 6 stycken gula kort åt EIF under den andra halvleken.

Till slut var det ändå EIF som tog en välförtjänt seger med 2-0 och ökade på ledningen till EPS i tabellen till 5 poäng.

Tränaren Robert Wahlstedt var nöjd med resultatet: "Helt OK spel. Albin spelade bra i målet och alla jobbade för laget. Väldigt skönt med en vinst efter några tunga förluster."

Hela EIF-laget tycktes nu spela på en högre nivå än i de senaste matcherna. Speciellt starka var Robert Bäckman som började som anfallare och sedan flyttades ner på mittfältet, och Robin Flink som spelade en säker match som mittback. Även Jakob Gottbergs instats var viktig med ett mål och en målgivande passning.

Foto av Joni Estlander: Jakob Gottberg (nr 17) gör 2-0 från en frispark
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon