Flickor - 02-05

Bronspengen åkte hem till Ekenäs!

En jämn drabbning mot välbekanta ACK från Kyrkslätt i bronsmatchen som avgjordes på straffar.

Det blev en favorit i repris mot ACK i bronsmatchen. Lagen möttes i lördagens sista match och då var matchen ytterst jämn men då lyckades vi klämma in ett mål. Denna match visade sig bli ännu jämnare och då domaren blåste slutsignalen var resultatet 0 - 0.

Intressant för båda matcherna mot ACK var det att vår egen målvakt hade mycket litet att göra. Mållvakterna hade egentligen inget att göra alls. Vi lyckades jättebra med att stoppa upp spelet då de anföll och därefter vända spelet åt andra hållet. I bronsmatchen hade vi dock betydligt färre farliga lägen där bollen skulle kunnat gå i mål. Vi spelade upp bollen bra till en bit utanför målområdet, men där tog det tyvärr slut. Vi hade flertalet skott förbi målet men inget som riktigt farligt gick på mål. En klar trötthet lyste igenom i båda lagen. Men trots trötthet och sjuka benmuskler var vi ändå det lag som lyckades gräva till oss bollen bättre. Vi spelade uppoffrande, gick hårt in i närkamperna och gav inte en tum vika. En härligt jämn bornsmatch tyckte vi tränare. Dock var flickorna av litet annan åsikt då avgörandet skulle ske på straffar. Det lär vara något fotbollsspelare inte tycker om, fick vi tränare förklarat för oss.

turnering 09042017c

Straffsparkstävlingen blev just så rafflande den skall bli. Inledningsvis sköt båda lagen tre straffar var. EIF:s första straff gick i ribban varpå ACK spelaren sköt över målet, 0 - 0 efter första paret. Andra straffen vi lade gick fint i mål, det gjorde även ACK:s straff. Tredje staffläggaren från respektive lag sköt sina straffar så att båda målvakterna gjorde varsin räddning. 1 - 1 och det skulle behövas en ny straffläggare från var lag. EIF:s straff gick hårt upp till höger, snyggt mål! ACK:s straffläggare lade sin straff i stolpen. En kort fördröjning vareftter ett stort jubel utbröt bland våra flickor med tillhörande medaljdans!

Efter prisutdelningen konstaterde vi att vi har det stora nöjet att möta ACK åter igen inkommande onsdag då vi spelar en seriematch mot dem i Kyrkslätt. Det blir tredje mötet inom fem dagar. Självklart är ju utgångsläget att vi vill vinna igen. Vi har ju redan två vinster i bagaget. Men lika självklart är det att det kommer att bli en ytterst jämn match åter igen.