Flickor - 02-05

Första matchen på stor plan

Det blev en blöt och kall inledning på seriespelet våren 2017

På ytan verkade allt vara bra, men under ytan fanns det tydligen en stor portion nervositet inför den första seriematchen på stor plan. Det skulle visa sig ta en hel halvlek innan flickorna hade samlat sina tankar och kunde spela sitt eget spel. Tyvärr tog tiden slut och motståndarlaget kunde vinna matchen med 3 -2 (3 - 0). En superfin upphämtning av flickorna.

Lten men taggande god trupp

Det var en liten med taggad trupp på elva spelare som åkte en rengnig fredag kväll (7.4.) till Vanda för att spela säsongens första seriematch. Ursprungligen skulle matchen spelas 3.6., dvs samma dag som skolorna har avslutning. Trots många försök att hitta en lämpligare datum var vi till sist tvungna att sätta in matchen rekordtidigt och en dag innan en veckoslutsturnering. Tränaren själv har aldrig tidigare inlett ett juniorseriespel så här tidigt, det har varit normalt att lagen startar seriespelet i mitten av april eller senare.

Men till själva matchen. Motståndarlaget hade ett mera organiserat spel inledningsvis och kundå på så sätt sätta press på oss. Redan efter 13 minuter ledde PPS/pelikaanit med 2 - 0 och det fanns även risk för flera mål. Sakta men säkert kom vi mera och mera in i matchen genom att först sätta stopp på motståndarlagets snabba motanfall. Det andra vi gjorde var att få flickorna att hålla sina positioner, samt bredda ut spelet på kanterna så som vi lärt dem göra. Efter dessa två ändringar tog vi mera och mera över spelet. I halvtid ledde dock hemmalaget PPS med 3 - 0.

seriematch 07042017b

Under paus lugnade vi ner spelarna och gick kort igenom hur vi ville att de skulle spela ett enkelt spel utan onädiga risker. Vi gjorde även några ändringar i uppställningen som visade sig vara lyckade ändringar. Vi uppmanade flickorna att markera noggrannare samt vara först på bollen. Det hjälpte för i andra halvlek var det press mot PPS målet så gott som hela tiden. Första målet kom en bit in på andra halvlek och det gjordes av Lovisa Rima. Det andra målet gjordes av My Wahteristo, som även hade en rikgtigt fin chans till i slutminuten men då gick skottet i sidonätet varefter domaren blåste av matchen. Den inlånade målvakten Rebecca Österlund (F04) gjorde en fin insats i målet genom att bland annat rädda en straff.

Trot regn, kyla och en liten trupp spelade flickorna riktigt duktigt och uppoffrande. Litet besvikna var de över förlusten och insåg själv att de inte lyckats uppnå ett sådant spel de själv ville.