Flickor - 02-05

Seriespelet inleddes på ny serienivå

Det var lätt bleka och nervösa flickor som samlades nu på söndagen i Alberga, eller rättare sagt i närheten av köpcentrat Sello.

Det var dags för säsongens första match för flickorna i serien B16 - 18. Det har varit en hel del diskussion huruvida flickorna kommer att klara sig på denna serienivå då motståndarna kan vara född till och med 2000. Det vill säga 18 åringar. Tränarna har däremot utgått från att det inte kommer att blir något problem.

Som sagt, nervösa och bleka flickor som var oroliga för hur bra motståndarlaget skulle vara. Helt onödigt visade det sig efter matchen mot FC Espoo / United. Matchen slutade 4 - 3 till hemmalaget FC Espoo efter en litet knagglig inledning av de grönvita flickorna. Men det skulle lika bra ha kunnat vara EIF som vunnit matchen. Så bra grepp hade vi om spelet, bara stolparna och ribban varit på vår sida hade matchen slutat 4 - 6. Men tyvärr räknas inte ribb och stolpskotten.

Motståndarlaget vi mötte består av 49 flickor uppdelade i två grupper. Den ena gruppen spelar i samma series kolmonen och det är ett mera tävlingsinriktat lag. Det lag vi mötte idag var det lag som således spelar i nelonen, en serie som är främst för 2002 födda spelare. De flesta lagen i denna serie har flickor med som är födda 2002/2003. Men man får ha med spelare som är födda ända upp till år 2000. I FC Espoos lag som idag spelade var stommen 2002 födda med en handfull 2003 födda. Även två stycken flickor var födda 2000. Av denna ålderskillnad märkte man inget under själva matchen. Däremot var det våra flickor som dominerade spelet.

Vi har under vintern fokuserat mycket på passningsspelet. Rörelsen utan boll, det vill säga att söka upp tomma ytor då man inte har bollen och således göra sig spelbar för de andra. Detta hade flickorna lärt sig mycket bra. Under hela första halvleken och i stora delar av andra halvleken jobbade man duktigt och sökte sig ledig och gjorde sig spelbar. Detta effektiva spel gjorde att motståndarna hade mycket svårt att hänga med oss stundvis.

I denna match hade vi 17 flickor med. Det var inte en enda för mycket. På så sätt kunde vi rotera spelarna och alla fick vila emellanåt. Även då spelaren bad om att få komma och vila fanns det möjlighet till detta. Så i fortsättningen försöker vi ha 16 - 17 spelare med på matcherna. På så sätt har vi även möjlighet att hålla uppe ett rätt så högt tempo vilket vi inte kunnat göra tidigare med bara 11 -12 spelare per match.

Nu blir det till följande träningsläger på Åland där vi skall försöka göra laget ännu mera sammansvetsat tillsammans med F04/05 gruppen och nästa seriematch är 18.4. på Centrumplan.