Flickor - 02-05

Trötta ben i dagens sista match

Det var två trötta lag utan bytesspelare som möttes i den sista gruppsspelsmatchen i Jokela turneringen.

Vi tränare har inte diskuterat desto mera placeringar och vad en vinst mot ACK (Kyrkslätt) skulle betyda för lagets spel. Vi har valt denna turnering helt utgående från att få öva spel på stor plan inför säsongen. Men inför sista matchen var det redan klart att vi skulle spela om placeringar 1 - 4 oberoden av matchens slutresultat.

Det blev en riktigt lång tuff kamp mot trötthet, stumma ben. Viljan fanns hela tiden att göra sitt bästa, vilket flickorna även gjorde. Man sprang och sprang, vilade litet mellan rusherna. Tack vare vårt kompakta försvarsspel lyckades vi hålla ACK borta från vårt målområde igen. Det var vårt kompakta försvarsspel som gjorde att vi sist och slutligen vann matchen. Efter 1 - 0 målet av My Wahteristo var ACK tvungna att göra två mål för att ta tillbaka fösta plats i gruppen.

Efter matchen var det en grupp med lättade och glada flickor som gick av planen. Inte nu heller diskuterades det något om lagets placering utan främst om att få en ispåse för att kyla knäna och att få åka hem och vila. Söndag betyder två nya matcher med nya utmaningar. Vi jobbar vidare på vårt eget spel så att vi kan utveckla oss själva och göra vårt bästa på plan. Resultat kommer av sig själv om vi blir bättre på att spela fotboll.