Flickor - 02-05

Tuff semifinalmatch mot FC Wild

Ett skickligt FC Wild visade sig bli för svårt för våra grönklädda flickor, en 3 - 1 förlust betydde bronsmatch.

Tack vare ypperligt spel under lördag och en första placering i gruppspelet betydde det att laget inledde slutspelet klockan 14:00 i Jokela. För motståndet stod FC Wild från Veikkola. Motståndarlaget spelar till vardags i ettan (distriktets ykkönen), det vill säga en nivå ovanför vårt flicklag. Flickorna hade fått vila en natt och sova ut länge på morgonen. Men en viss trötthet fanns nog kvar i kroppen, självklart påverkade fulla spelminuter för alla spelare. Främst var det stumma ben och sjuka knän som flickorna klagade på.

Men till matchen, vi inledde riktigt piggt och för en stund var FC Wild litet lätt i gungning. Vi visade ingen respekt för motståndarna utan pressade på och vid ett av dessa anfall kom vi till att göra ledningsmålet. Målgörare var Celina som för dagen fick agera anfallare, hon var lika överraskad över sitt mål som motståndarna var att vi gick upp i en 1 - 0 ledning.

Efter denna sekvens tog FC Wild över spelet, de ökade pressen mot vårt mål och under två ganska lika anfall kunde man gå från ett 1 - 0 underläge till en 2 - 1 ledning. FC Wild kom åt att såga igenom vårt kompakta försvarsspel med mycket fina och eleganta passningar som avslutades med en bredsida i målet. Där en helt chanslös målvakt stod allena. Utmärkande för dessa situationern var att vi tappade litet i markeringarna vid de två första målen. Deras mitt mittfältare fick röra sig fritt och en spelare var helt omarkerad vid dessa mål. Det tredje målet var ett distansskott som ingen egentligen var beredd på. Det skottet gick fint in i bakre hörnet på målvakten. I halvtid var resultatet 3 - 1 till FC Wild.

Under paus gick vi snabbt igenom vad vi tränare tyckte vi skulle sköta bättre i andra halvlek. Det var en enkel uppgift vi gav flickorna. Markera noggrannare och släpp dem inte att passa bollen till varandra, då kan vi klara av detta. Det visade sig vara tydliga instruktioner för flickorna utförde dem till 100 %. Inga flera mål blev gjorda i vårt mål. Men tyvärr kom vi inte heller åt att vid våra egna avgörande lägen göra flera mål. I andra halvlek var matchen mycket jämn med några flera chanser för våra flickor. Tyvärr gjorde vi inte flera mål utan vi fick nöja oss med en bronsmatch.

Trots att detta var turneringens enda förlust spelade flickorna ändå en av sina bästa matcher. Man fick slita från att domaren visslade igång spelet tills slutsignalen löd. Vi gjorde vårt bästa mot ett lag som var mycket samspelt med skickliga individer. FC Wild verkade även ta en klar seger i finalen mot NuPS (ettan), då tränarna åkte iväg ledde FC Wild med 3 - 1.