Flickor - 02-05
  • Juniorlag
  • F02-05
  • Aktuellt
  • Vårturnering i Jokela, storvinst i första matchen

Vårturnering i Jokela, storvinst i första matchen

Det var en litet annorlunda match som inledde turneringen i Jokela 2017 då motståndarlaget hade endast 8 spelare på plats.

Om spelet under fredag kväll verkade vara oorganiserat, råddigt och till viss mån panikartat. Var det en helt annan bild flickorna gav av sig själv i Jokela turneringens första match.

Det var igen en liten trupp med spelare som hade möjlighet att delta i helgens turnering. Truppen bestod under lördagens första match av elva spelare. Men desto hungrigare spelare som verkligen ville visa oss tränare att de nog lyssnat under vinterns träningar på våra instruktioner och direktiv. Det var flickor som helt tydligt hade uppfattat hur vi tränare vill att de skall spela 11 v 11 spel. Det är flickor som otroligt nog tagit åt sig allt vad vi sade under vår enkla fotbollslektion i klubblokalen för cirka tre veckor sedan. Tro det eller ej men flickor spelar just nu precis så som vi vill att de skall spela. Vad kan vi annat konstatera än att det är spelare som är lyhörda och som lätt tar åt sig nya saker.

Vi var få men de var färre

Trots att vi ställde upp med endast elva spelare så var det nog tyvärr betydligt tyngre för motståndarlaget. De hade under morgonen fått fyra återbud och kunde ställa upp med endast åtta spelare då domaren blåste igång matchen. En flicka dök upp halvvägs in i matchen.

Det tog inte heller länge innan vi kunde göra det första målet, det kom även två mål till innan IVU kunde kvittera till 3 - 1. Motståndarlagets mål kom genom att en spelare kunde ta sig allena igenom vårt mittfält och försvar enda in i mål. En klar miss i vårt annars starka försvarsspel. Vi gick helt enkelt emot motstådandaren helt fel. Men denna sak diskuterades efter matchen och efter det var även det problemet löst mot de kommande mostståndarna HJK och ACK. Efter 3 - 1 målet var det bara EIF på planen, vi radade upp anfall efter anfall och slutresultatet skulle kunnat vara mycket större än bara 10 - 1 som det till slut blev.

Själva matchbilden var övertygande, våra flickor spelade som redan inledningsvis konstaterats en mycket fin fotboll. Man passade noggrant, man höll en fin bredd på spelet. Yttermittfältarna gjorde snabba löpningar längs kanterna där de förde upp bollarna och gjorde fina inlägg. I målområdet väntade flera spelare som sedan enkelt kunde lägga in bollarna i mål. Motståndet var inte hårt men det gav hela laget ro att spela sitt eget spel och en bra möjlighet att fokusera på överlappningar, djupledspassningar, inlägg och avslut.