Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Cupspelet fortsätter i Kotka på lördag

Cupspelet fortsätter i Kotka på lördag

EIF:s herrar har efter Gnistan matchen analyserat mycket sitt eget spel och de kommande motståndarnas spel. Veckan som gått har varit bra och alla spelare har kunnat vara med på träningarna.

Lagets tränare är nöjd över veckan som gått. Spelarna har haft en intensiv vecka där vi haft mycket videogranskningar och förstås normala träningar där vi slipat på vårt spel berättar lagets tränare Guillem Santesmases.

- Vi har studerat en hel del våra motståndare, precis som vi så har även de genomgått en del förändringar i laget med flera nya spelare. De spelar med endast tre backar vilket gör att de blir mycket starka på mittfältet som gör att vi måste vara beredda och skärpta. Vi får inte tappa boll på mittfältet som i den föregående matchen. De har även en stark mittback som säkert kommer att göra arbetet svårare för oss konstaterar Santesmases.

En av de nya spelarna i EIF:s lag är kanadensaren Zachary Sukunda som i matchen mot Gnistan spelade på höger kant. Han är ivrig att få möta ett nytt lag inkommande veckoslut.

- Vi har haft en bra träningsvecka med en del videomöten och bra träningar. Vi har korrigerat våra misstag från föregående match och ser verkligen fram emot att möta FC KTP.
- Vi har rätt så bra koll på våra motståndare men jag vill inte avslöja hur vi kommer att spela mot dem konstaterar en leende Sukunda.

På frågan hur han har börjat trivas i Ekenäs svara Zachary på följande sätt:

- Jag trivs verkligen bra i Ekenäs, klimatet just nu är mycket bättre här för fotbollsspel än i Kanada varifrån jag kommer. De har massor med snö och det är även mycket kallare där just nu.

Vädret har verkligen varit exceptionellt denna vinter. Herrlaget har kunnat träna på stor plan hela vintern vilket självklart är en stor fördel då laget förbereder sig för den kommande säsongen.

Jakob Gottberg trivs bra i sin nya uppgift som en spelare som vill etablera sig i EIF:s herrlag.

- Jag trivs bra i min roll, jag tyckte matchen mot Gnistan gick så där för min egen del. Många saker som jag självklart skulle velat göra bättre men överlag är jag glad att jag fått chansen att spela från start och visa vad jag går för.

- Självklart hoppas jag att får starta igen mot FC KTP, det har varit en bra träningsvecka med mycket fokus på hur vi skall spela mot KTP.

Matchen spelas på Arto Tolsa Arena och börjar 15:30. Matchen kan även ses direkt via Ruutu+ portalen.