Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • De grönvita vill få FC Haka att bita i gräset

De grönvita vill få FC Haka att bita i gräset

Ekenäs IF:s fotbollsmannar har inte glömt den senaste stora förlusten borta mot FC Haka. Inför matchen är laget fullt medvetet om vad som väntar. Men EIF tänker inte vara någon ödmjuk motståndare. Snarare är man ordentligt revanschlysten och inte minst med tanke på att FC Haka redan är klart för avancemang till Viekkausliiga. Att ta serieledarnas skalp har alltid varit åtråvärt. Och Centrumplan har under åren varit en liten plåga för Haka.

EIF:s mittfältsspelare Omar Jama säger att laget är på bettet. Två segrar i rad har höjt riktigt ordentligt på temperaturen i truppen.

– Förlusten senast borta mot Haka var lite dyster. Men med tanke på att vårt spel rasade ihop först på slutet, med tanke på Akipinis skada, är vi inte direkt oroliga. De två senaste segrarna betyder mycket för oss. Vi har under senaste tiden betonat försvarsspelet och det har fungerat mycket bättre nu än i inledningen av säsongen, säger Omar.

Omar Jama säger att det är fullt möjligt att vinna mot Haka. Humöret är bra, förberedelserna är de bästa tänkbara och så har man en ”liten skuld” från senaste gång att kvittera.

– Det är en sliten klyssja. Men matchen börjar från noll-noll. Vi försöker att hålla rent framför vårt eget mål. Lyckas vi med det kan precis vad som helst hända, säger Omar.

Målvakten Mehdi är som vanligt rakt på sak. Han säger att oberoende om Haka vunnit serien och redan säkrat sitt avancemang kommer laget inte till Ekenäs för att leka.

– Vi kan nog vara helt säkra på att brukslaget inte kommer hit för att förlora, säger Mehdi.

Han säger att det här är säkert en av de svåraste matcherna under säsongen. Defensiven måste fungera till hundra procent. Annars vankas det andra bullar.

– Om spelet löper som det skall, eller så som vi vill, har vi en bra chans att vinna.
EIF har en riktig toppmatch mot Haka och det borde locka en stor publik. Men Mehdi är lite skeptisk till publiksiffran.

– I Ekenäs vågar man kanske inte alltid riktigt räkna med någon större hemmapublik.

Tränaren Guillem Santesmases är försiktig i sina uttalanden. Han förutspår en riktigt svår, tuff match. Haka är serieledare och kommer säkert väl laddat.

– Jag är riktigt nöjd med spelet, insatsen från våra två senaste matcher. Det har betytt mycket för oss alla. Vi har för tillfället en riktigt bra dynamik i truppen. Vi har under veckan tränat bra, förberedelserna har varit noggranna. Jag är helt säker:
Vi är redo att möta Haka!

Matchen på Centrumplan mot Haka börjar kl. 15.00.