Fotboll:Herrlaget

Dyra misstag kostade EIF poäng

Ekenäs IF förlorade sin andra match i fotbollsettan. Hemmalaget FC KTP vann 3 – 1 (0 – 0). ”De grönvita” bjöd på två mål efter missar i försvaret. Först missade man i ett uppspel och senare fälldes en kotkaspelare utanför staffområdet som ledde till frisparken som förde hemmalaget till 2–0. Omar Jama stod för EIF reduceringen (2–1).

– Det är helt klart att individuella missar händer, och de svider. Men de skall inte belasta en enskild spelare, om det leder till att motståndaren gör mål på oss. Vi spelar som ett lag, vi försvarar som ett lag. Vi får alla ta titta oss i spegeln när sådant här händer, säger högerbacken Ville Sevon.

Han är givetvis besviken efter förlusten, men ser ändå en del positivt i matchen.

– Vi spelade bra i första halvlek och hade några riktigt bra halvchanser. Vi borde ha gjort mål på dem.

Säsongen har inte riktigt börjar som önskat, vilket också var väntat. Många av de nya spelarna börjar först nu komma in i rytmen och förstå det taktiska mönstret. I 67 minuter hade EIF inga problem. Laget kontrollerade spelet och skapade några riktigt hyfsade lägen.

Att kontrollera spelet i 67 minuter räck inte. Positionsspelet såg stundtals hyfsat ut och FC KTP fick minimalt med utrymme.

– Det är inget fel på humöret eller stämningen i truppen. Det är klart att alla ville ha tre poäng i Kotka. Men så här kan det ibland gå. Det återstår fortfarande 24 matcher. Vi måste blicka framåt. På lördag möter vi hemma MyPa och då finns ingenting annat som gäller än tre poäng.

Aleksi Pahkasalo sänkte EIF med sina två mål. Det första lobbade han snygg in över EIF-målvkaten Mehdi. Det andra var en finurligt skruvad frispark i närheten av sextonmetern. Mehdi blev helt ställd.

När Jama reducerade till 2–1 (88 min.) tändes ett hopp. EIF pressade på och försökte skapa lägen. FC KTP:s försvar var i gungning, men lyckades freda målet. Och så kom den sista spiken i kistan. Försvaret rensade undan en boll, som sedan damp ned innanför EIF:s sextonmeter. EIF som satsade offensivt och på kvittering gav önskad yta åt Antti Mäkijärvi (90+4) som enkelt gjorde 3–1.

Daisuke Uemura var på ypperligt spelhumör så länge han var inne på planen. Han blev utbytt mot Akseli Ollila. Omar Jama på mittfältet var hela tiden pigg och tog för sig bättre än i tidigare matcher. Daniel Rantanen jobbade också bra och samspelet med Jama börjar bli allt bättre.

Ducca Nyman