Fotboll:Herrlaget

EIF breddar ytterligare truppen

Ekenäs IF för på lördagen i S:t Michel två nya spelare i elden. Joona Tapani (Finland) har skrivit på för en säsong medab Jonathan Dunyin från Nigeria har tecknat på med option efter cupspelet.

Joona Tapani har senast spelat för Haka och är också tänkt som mittfältsspelare. Han har också representerat FC Kuusysi, Mikkeli och FC Lahti. Dunyin har tillsvidare kontrakt för de två återstående cupmatcherna.

- Om alla puzzelbitar med Dunyin faller på plats, båda parter är överens om villkoren, fortsätter han säsongen ut och då börjar vi småningom ha truppen spikad, säger managern Kisen Olander.

Dunyin har tidigare spelet för TP-47, Kultsu FC och senast för PePo i Villmanstrand. Han är en reslig försvarsspelare, mittback.
Redan i början på veckan anslöt sig mittfältaren Gela. Han är redo för kamp på lördag.

- Jag har tränat hela veckan med laget och jag är nöjd med allt. Jag är överraskad över det höga tempot på träningarna. Det är full fart från början till slut. Om jag spelar på lördag är jag glad. Efter en längre paus smakar det. Och när konditionen ytterligare blir bättre blir det riktigt trevligt, säger Gela.

Han säger att MP hittills har spelat riktigt bra i cupen. Men laget är på inget sätt helt omöjligt.

- Nej verkligen inte. Vi har tränat bra ihop och vårt spel blir hela tiden bättre.

Tränaren Guillem Santesmases är nöjd efter senaste segern mot MyPa och säger att det finns mycket positivt att ta med till MP-matchen.

- Vi skapade bra med chanser. Höll positionerna, pressade hårt MyPa och kontrollerade spelet. Vi var hela tiden organiserade. Det var positivt och det skall vi ta med till bortakampen, säger Santesmases.

Matchen i S:t Michel börjar kl. 14.

Ducca Nyman