Fotboll:Herrlaget

EIF föll på fasta situationer

FC Kajaani var på Centrumplan ofina gäster mot Ekenäs IF och for iväg med segern, 2 – 0 (2 – 0) och tre viktiga poäng. AC Kajaani gjorde sina båda mål efter fasta situationer – en friskpark och en straff. Mer behövde inte gästerna, som i övrigt försvarade tätt i 90 minuter. Hemmalaget hade betydligt mer av spelet, skapade i synnerhet i första halvlek flera farliga situationer. Bolluslingen rullade inte ”de grönvitas” väg.

Båda målen i första halvlek kom riktigt i slutskedet. Först skruvade Madrigal Jurgen snyggt in en frispark strax utanför sexton meter, (1 – 0, 45 min.). Och någon minut senare fick laget en straff som Matias Juntunen förvaltade väl, 2 – 0 (45 + 2 min.)

Donald Bende på mittfältet fortsätter att spela bra. Han skapade ofta bra lägen åt John Fagerström på topp. Också via Akseli Ollilas vänsterkant kom EIF ofta in framför gästernas mål – och hemmalaget borde ha avgjort under den första kvarten. Såpass många bra lägen hade ”de grönvita”.

– Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match och skapade bra med chanser. Men vi lyckades inte göra mål, suckar Bende.

Han spelade nu sin andra match från start och är själv nöjd med sin insats.

– I tidigare matcher, efter inhopp, har jag spelat uppe i anfallet. Men jag trivs allra bäst på mittplanen. Där är min plats. Jag tycker ändå att alla följde spelupplägget och vi försökte ta oss in bakom AC Kajaanis försvarsmur, och lyckades rätt hyggligt. Men målen uteblev.

Omar Jama tar nuförtiden ordentligt för sig och var en av de bästa på planen. Han kunde väl ha gjort ett mål – efter en stark rusch, men gästernas försvar strax utanför sextonmetern stoppade resolut honom. Med en frispark som följd.

– Jag tycker att det var en jämn match. Men vi föll efter två fasta situationer. Efter straffmålet tappade vi lite rytmen, hittade den i slutet av andra halvlek igen. Men innan elvametern hade vi mycket boll, spelade bra och skapade chanser. Men när vi inte gör mål på våra lägen och motståndarna nätar på sina blir tyvärr resultatet såhär, säger Jama.

Även om han är besviken efter förlusten, blickar han ändå framåt.

– Vi måste snabbt glömma den här förlusten och blicka framåt. Vi måste tro på det vi gör på träningarna och jobba hårdare för att inte förlora matcher där vi kontrollerar händelserna på planen.

EIF fick i slutminuterna spela med tio man då Johan Fagerström efter att ha tacklat målvakten Aati Riihimäki fick sitt andra gula kort – och fick lämna planen.

Och kanske AC Kajaanis tränare, Mika Lumijärvi slår huvudet litet på spiken när han får sista ordet.

– Vi ska vara nöjda med slutresultatet.

Publiksiffran – 677 betalande åskådare.

Ducca Nyman