EIF-fyrväppling fortsätter säsongen 2021

  EIF:s nye sportchef Peter Haglund har gjort klart med fyra av fjolårets egna ungdomar . Simon Lindholm, August Björklund och Jakob Gottberg samt Sami Kankaristo (Hangö) fortsätter i den grönvita speldressen. Kankaristo har redan i flera säsonger spelat för EIF. Från tidigare är ”gamla EIF:are” målvakterna Mehdi och Jonathan Jäntti, klara. Spelare från eget led växer sig allt starkare.

  - Det känns faktiskt härligt. Det är redan i det här skedet några från fjolårstruppen som fortsätter. Och nu när Mehdi och Jäntti kommer tillbaka är feelingen på topp. Det var lätt att besluta att fortsätta en säsong till. Och speciellt i EIF-dressen, säger Jacke Gottberg.

  Han studerar i Ekensäs Gymnasium och går nu sista året innan han skriver studentexamen. Han har tagit gymnasiet på fyra år.

  - Jaja. Det är klart att det är fotbollen som lite skuffat fram studierna. Men det blir mindre stressigt såhär. Med bekanta tränare och ytterligare gamla bekanta spelare ser kommande säsong ut att bli toppen, säger Gottberg.

  Lindholm, Björklund och Gottberg spelade redan den här säsongen någon match från start. Men gjorde också inhopp i flera kamper. Och resultatet var bra. Tränaren Santesmases var glad över att ”grabbarna” vågade ta för sig ordentligt.

  Sportchefen säger att han är verkligt glad över att allt fler spelare kommer från eget led.

  - Det värmer hjärtat, säger Haglund.

  Ducca Nyman