Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • EIF gav hårt motstånd mot FC Haka

EIF gav hårt motstånd mot FC Haka

Ekenäs IF:s spelade en bra första halvlek men var för ineffektivt framåt. Hemmalaget spelade som ett topplag skall göra , lugn bestämt och tätt i försvaret. Serieledaren Haka vann 2–0 (1–0) och är fortfarande obesegrat.

EIF spelar för tillfället en för ineffektiv fotboll. Laget klarar av att hålla bollen men de riktigt vassa och skarpa avsluten fattas. Så var det även igår mot FC Haka.

Haka:s första mål kom genom en snygg framspelning åt Samuel Chidi som placerade bollen bakom EIF målvakten. EIF:s målvakt Mehdi, som rusade ut, kunde inte hindra hakaspelaren från att sätta bollen i nät.

– Det är klart att förlusten känns tung. Men jag tycker ändå att vi spelmässigt klarade oss hyfsat. Våra chanser var få. Vi borde ha utnyttjat dem. Haka tog tillvara sina, säger Mehdi.

I andra halvlek var EIF med i 33 minuter och förde spelet. Men sedan kom den avgörande spiken i kistan – EIF förlorade bollen på mittfältet och Hakan slog ögonblickligen till. Inhopparen Elias Ahde blev helt fri och fastställde slutresultatet, 2–0.

– Vår taktik var att vi skulle försöka hålla bollen inom laget. Jag tycker att vi till stora delar klarade det bra. Men missarna blev dyrbara. I slutskedet blev vårt spel kaotiskt då vi lyfte laget och försökte jaga kvittering. Haka fick bra med ytor och utnyttjade dem bra konstaterar Mehdi El Moutacim

EIF hade i första halvlek ett par bra kontringar. Och framför allt kom man loss på vänstra kanten där Akseli Ollila spelade riktigt piggt. Men mål blev det inte. I andra halvlek hade EIF en hörna och Antti Ulmanen hade en ypperlig chans att kvittera. Men målvakten lyckades på mållinjen rädda.

Haka hade för kvällen en hygglig publiksiffra. Drygt 1 900 åskådare hade bänkat sig på läktarna.

Bollförbundets matchstatistik