Fotboll:Herrlaget

EIF kan säkra avancemang

EIF har det bra förspänt i gruppspelet i den finländska cupen. I sin andra match i Volkswagen hallen i Grankulla möter “de grönvita” PK-35, som är nykomling i ettan. I den första kampen i gruppspelet vann EIF 1 - 0 över TPS i samma hall.

Både EIF och PK-35 vann sina första match i gruppspelet. PK-35 besegrade MuSa med 2-1 och toppar tabellen. Det är lite fråga om ”seriefinal”. EIF möter i sin sista match borta MuSa i Björneborg.

Segern över TPS var viktig. Men det behövdes ett konstmål av Xhevdet Gela och några toppräddningar av målvakten Mehdi. Och ett gediget försvarsspel i andra halvlek.

- Visst hade TPS hård press på, hade stort bollinnehav. Det var aldrig någon riktig panik. Jag tycker trots allt att vi gjorde en bra match. Både resultat- och försvarsmässigt.

Men om inte Mehdi hade reagerat på Juri Kinnunens rökare hade matchen kanske fått en annan utgång? EIF-målvakten gjorde ytterligare ett viktiga ingripanden innan tre poäng var säkrade.

- Jag trodde inte att Kinnunen skulle få en så otroligt bra träff på bollen. Det är ganska sällan man på halvvolley får en sådan träff. Jag såg rätt tidigt bollen komma och bara reagerade. Så som en målvakt skall göra.

Mehdi har haft lite problem med en ryggskada (ryggskott). Men den är på bättringsväg.

- Visst skulle det sitta bra med en seger mot PK-35. Men i det här skedet vet jag väldigt lite om vår motståndare, säger Mehdi.

- Jag såg lite av deras första match mot MuSa. Men jag tror säkert att vi möter ett spelande lag. Och förmodligen blir det en bra match.

Mehdi säger att det är tränaren Santesmases som har hand om att analysera kommande motstånd. Och EIF har redan gjort en del förberedelser. Den sista finslipningen gjordes på sista träningen (fredag).

EIF-målvakten säger att det finns bara ett mål.

- Seger. Absolut seger, säger Mehdi.

Matchen i Grankulla börjar kl. 15.30.

Ducca Nyman

PK-35 inför matchen