EIF möter ett sårat MP i S:t Michel

  Ekenäs IF:s fotbollsmannar står inför ett nytt tufft möte i Ettan. MP från S:t Michel förlorade i sin senaste match mot jumbolaget SJK Akatemia och är säkert ute efter revansch. Förlusten mot ”jumbolaget” svider helt säkert ordentligt i skinnet. ”Urski” (Idrottsparken) bjuder på naturgräs. Ett underlag som inte helt passar EIF.

  - Jag tror nog att vi den här gången är lite bättre förberedda än vad vi var i vår första match i Björneborg på naturgräs, säger pålitlige försvarsspelaren Ville Sevon.

  EIF har från tidigare bara trevliga minnen från Idrottsparken i S:t Michel. I MP:s första säsong i Ettan (2015) möttes lagen tre gånger. Den sista matchen på ”Urski” var i princip betydelselös. EIF, som vann efter två mål av Benjamin Källman (nu aktuell för Inter Turku igen) hade redan innan kampen säkrat nytt kontrakt.

  - Visst kommer jag bra ihåg den matchen, säger Sevon.

  För Juuso Liukkonen blir det premiär i sin nya klubb för ”hemmapubliken”. Ifjol då MP spelade i tvåan gjorde han sporadiska inhopp. I år har han på topp varit ordinarie i EIF och ligger i skytteligan med hittills fyra pytsar på en delad sjunde plats.

  - Det blir säkert tufft för Liukkonen och helt säkert vill han för publiken visa vad han går för, säger Sevon.
  EIF vann 2 - 1 i föregående omgång mot Gnistan från Åggelby. Sevon säger att det inte hittills var lagets bästa insats.

  - Jag tycker ändå att vi i det stora hela hade bra kontroll på läget. Vi kanske gick lite väl mycket med i Gnistans tempo.

  EIF saknar åtminstone lagkaptenen Zacke Ekström som fick varningskontot fullt i matchen mot Gnistan. Mittbacken Klimas Gusocenko var lätt skada, men finns med i truppen mot MP. Inhopparen Gentrit Kovaqi gjorde en bra match.

  - Det går hur bra som helst att spela med Kovaqi. Han spelar rätlinjigt och säkert.

  Sevon säger att EIF är mot MP berett på kamp. Och att hemmalaget på ”Urski” spelar stabilt. MP ligger i tabellen på en sjunde plats och är tillsvidare enda laget i serien som inte spelat en oavgjord match.

  Matchen i idrottsparken börjar kl. 18.30

  Ducca Nyman

  Matchen presenteras av:
  opraseborg 2016 gold