Fotboll:Herrlaget
nyttlag2019flickor covid
  • Aktuellt
  • EIF möter laget som vet hur man vinner

EIF möter laget som vet hur man vinner

Ekenäs IF:s fotbollsmannar står inför en tuff uppgift i bortamatchen mot AC Oulu. Laget toppar herrettan utan hittills en förlust. EIF:s anfallsspelare och vassa avslutare Darren Smith säger att hemmalaget vet hur man vinner en match.

- Jag har från ACO:s matcher sett videoklipp. Vi vet att vi möter en toppklubb, ett motiverat lag. Hemmalaget har i några av matcherna spelmässigt legat under, men alltid lyckats vända kampen till seger. De spelar med stort självförtroende och vet när det tar lite emot hur man vänder på steken, säger Smith.

AC Oulus tränare Jyrki Ahola säger på klubbens hemsida att EIF har under försäsongen spelat bra.

- EIF spelar i anfallet organiserat, kryddat med några riktigt vassa avslutare. Men vi har på sett och vis revansch att utkräva, även om båda lagen inför årets säsong ändrat en hel del. För nästan exakt ett år sedan for från Raatin stadion gästerna hem med tre poäng, säger Ahola.

EIF och AC Oulu har under säsongerna i herrettan mötts sexton gånger. ACO har vunnit tio kamper...

EIF spelade i föregående omgång oavgjort borta mot MP i S:t Michel. EIF hade snudd på tre poäng, men fick ”bara” en poäng med hem.

- Jag mår personligen riktigt bra och är glad för att jag lyckades göra ett mål. Jag är säker på att självförtroende hos alla i truppen är på topp, säger Smith.

Han säger att det grämer en aning att mot MP förlora två poäng.

- Vi måste ta det som en hemläxa. Efter att vi gjorde 1 - 0 var vi inte riktigt vakna när MP reducerade. Det är förstås bra med en poäng borta, men vi har inte efter ett ledningsmål råd med att tappa koncentrationen. Vi måste vara skärpta i 90 minuter.

Smith säger att EIF inte på något sätt tror att en lätt match väntar i Uleåborg. För det blir garanterat inte.

- Vi har innan matchen börjar en nästan en sju timmars resa i kroppen. Vi måste från början, direkt från början vara fokuserade, målmedvetna om vi skall komma hem med poäng, säger Smith.

EIF har några av herrettans allra vassaste avslutare. Trion Smith (sex mål), Aya (fyra mål) och Juuso Liukkonen (fyra mål). Och bakom den här trojkan lurar finurliga och skickliga speluppläggaren Xhevdet Gela med drygt 200 matcher i Veikkausliiga.

Matchen i Uleåborg börjar kl. 18.30

Ducca Nyman

AC Oulus inför artikel

Matchen presenteras av:
brons heinamaa 2016