Fotboll:Herrlaget
nyttlag2019flickor  
  • Aktuellt
  • EIF rasade ihop efter fem minuter

EIF rasade ihop efter fem minuter

EIF:s spel rasade på Centrumplan helt ihop efter fem minuters spel i träningsmatchen mot estniska Paide Linnameeskond. Gästerna vann 4 - 2 (2 - 2). I slutet av matchen kom ett ymnigt snöfall som gjorde underlaget svårspelat. EIF har under försäsongen och i cupen spelat i det mest skiftande väderleksförhållanden.

Paide var inget blåbärslag, utan spelade en hygglig fotboll. Trots att EIF redan efter fem minuters spel ledde 2 - 0 , och ”de grönvita” såg ut att få en lätt match, lyckades man samla sig utmärkt och vände underläget till en klar seger. Efter den fina inledningen rasade av någon märklig anledning hemmalagets spel helt ihop.

Juuso Liukkonen och Didis Lutumba gjorde 1 - 0 (2 min.) respektive 2 - 0 (5 min.) efter hyggliga anfall. Paides försvar var båda gångerna överspelat.

Paides mål gjordes av Kristofer Piht 2-1, Bruno Carioli 2-2, Sergei Mosnikov 3-2 och Joseph Saliste 4-2.

EIF matchade hela truppen och i slutet av matchen bytte man in hela fyra spelare. Det gjorde att nivån på spelet varierade kraftigt. Men tränaren Guillem Santesmases fick säkert också en bättre bild av de spelare som visar upp sitt kunnande. Både Liukkonen och Lutumba spelade hyfsat i första halvlek.

- Jag tycker att vi spelade riktigt bra i inledningen, gick snabb upp till 2 - 0. Men sedan gjorde vi ett par missar och Paide både reducerade och kvitterade före paus, säger högerbacken Jarkko Heimonen.

Han tycker att EIF av olika orsaker bjöd på alla fyra mål.

- Visst fick vi ordentligt på huden, men vi lät Paide helt onödigt komma in i matchen. Det fanns ändå en hel del som fungerade riktigt bra i vårt spel. Helt behöver vi inte hänga med huvudena.

Robin Finck är en egen produkt och mittback, som sakta börjar knacka på dörren till representationslaget. Han har under hela vintern tränat flitigt med laget och har redan ramar som tillåter mera tuffare takter. Han har fått hoppa in i några matcher, också mot Paide. Och insatsen har inte varit oäven.

- Det är härligt att få göra inhopp, vara med i matcher när jag också har tränat hårt under vintern. Visst kanske det lite i början känns nervöst. Men jag njuter verkligen av att få vara med, säger Flinck.

Paides tränare Vjatseslav Zahovaiko, som bl a säsongen 2012 spelade för KuPS i Kuopio, var rätt nöjd efter kampen.

- Vi gjorde i början dystra misstag, som också straffade oss. Vi bjöd på EIF:s båda fullträffar. Men när vi fick ordning i leden tycker jag att vi tog över och gjorde en bra match, säger Zahovakio.

EIF:s träningsmatcher fortsätter om en vecka. Då kommer ligalaget TPS från Åbo på besök. Matchen på centrumplan börjar kl. 14.00

Och publiksiffran på skottårsdagen, lite kyla och snöfall: uppskattningsvis ca 120.

Ducca Nyman