Fotboll:Herrlaget
nyttlag2019flickor       nyttlag2019pojkar

EIF:s genrep mot HIFK

Ekenäs IF:S genrep innan seriestarten den 27 juni sker mot ligalaget Helsingfors IFK. Det är ”de grönvitas” tredje match mot lag från högsta serien i rad. De två tidigare motståndarna är FC Inter Turku och IFK Mariehamn. EIF har i båda kamperna levererat resultat – 2 - 2 mot Åbolaget (nästan snudd på seger) och borta 1 0-seger senast mot IFK Mariehamn.

- Vi har ett tungt veckoslut bakom oss och vi har inte på bästa sätt kunnat förbereda oss mot HIFK. Men läget är som det är och vi måste bara göra det bästa av situationen, säger EIF-tränaren Guillem Santesmases.

Han säger att han är mycket nöjd med helhetsinsatsen i Mariehamn. Trots att laget hade en tung resa bakom sig.

- I början var vi tillbaka pressade. Men när vi väl fann rytmen började vi också skapa lägen. Innan pausvilan hade vi ett par vassa chanser. I andra halvlek spelade vi riktigt bra, disciplinerat. Vi pressade bakåt hemmalaget, och så kom straffen som Gela förvaltade perfekt. Efter den hade vi ytterligare några riktigt bra chanser. Jag är riktigt nöjd.

Santesmases säger att han är efter två träningsmatcher riktigt nöjd med lagspelet, helheten. Mot HIFK blir det nya tuffa nappatag och den sista träningsmatchen innan seriespelet börjar.

- Vi måste komma ihåg att vi har mött olika motståndare. Den ena matchen är aldrig den andra lik. Det blir säkert inte lätt mot HIFK. Men vi måste fokusera på rätt saker, hålla oss till taktiken och undvika misstag. Jag tror att det här är vår svåraste träningsmatch med tanke på att vi bara haft två träningar tillsammans efter ålandsresan.

DSC 3428

Xhevdet Gela som ser ut att bli lagets ”kloka gubbe” på mittfältet säger att spelet i de två tidigare träningsmatcherna varit moget. Mot FC Inter Turku stod han bl a för en ypperlig passning till Darren Smiths första fullträff.

- Om vi jämför med spelet i början på mars, innan den ofrivilliga pausen, har det här laget gjort stora framsteg. Vi har unga och ivriga spelare. Alla sugna på att göra sitt bästa, säger Gela.

Han säger att spelet senast mot IFK Mariehman var riktigt hyfsat, bortsett från inledningen.

- Men vi hade bakom en tung resa som tyngde i benen. Men när vi väl kom igång spelade vi riktigt, riktigt bra.

Gela betonar att i träningsmatchen mot HIFK gäller det att inte rusa på i blindo. Han betonar också att man alltid måste ta resultaten i träningsmatcherna med en nypa salt.

- Det är viktigt att vi koncentrera oss på våra egna förehavanden. Då kan vi bjuda på bra motstånd.

Onsdagens träningsmatch mot HIFK på Centrumplan börjar kl. 18.00

Ducca Nyman