Fotboll:Herrlaget
nyttlag2019flickor covid
  • Aktuellt
  • EIF-seger för halv maskin – 4–2 mot SJK Akatemia

EIF-seger för halv maskin – 4–2 mot SJK Akatemia

Ekenäs IF hade inte direkt några problem mot Seinäjokis akademilag. Spelet på planen var kanske inte det bästa. Men även om ”de grönvita” bara gick för halv maskin räckte det för seger och tre poäng, 4 - 2 (1 - 0). Och fortfarande chans på en ”toppfyra” placering.

EIF:s mål: 1 - 0 Darren Smith (37 min.) efter bra förspel på högerflanken av Joona Tapani och Jacke Gottberg. Smitt styrde in bollen i främre hörnet.

2 - 1 (65 min.) Jakob Gottberg. Retur från Mehdi i SJK:s mål efter först skott av Aya.

3 - 2 (79 min.) Juuso Liukkonen efter ett perfekt inlägg från höger av Jarkko Heimonen. Liukkonen nickade trots att han var hårt trängt in bollen i främre hörnet. Tufft att sätta huvudet på läderkulan i en sådan situation.

4 - 2 (84.min.) Darren Smith efter en fin passning av Joona Tapani. Smith blev helt friställd och kunde lobba in bollen över utrusande Mehdi.

EIF inledde med Simon Lindholm på mittfältet. Xhevdet Gela vilade liksom också mittfältaren Aya. Jacko Gottberg spelade ute till höger. Båda klarade sig med den äran. Lindholm spelade på mittfältet en bra match så länge han var på banan. Gela och Aya kom in i slutskedet.

- Ja, vad skall jag säga? Hm, det var väl kanske inte vår bästa match. Men det blev i alla fall seger och tre poäng. Det är det viktigaste, säger Gottberg,

Och målet då?

- Jag var bra med på returen. Aya sköt först ett skott som Mehdi räddade. Jag hade tomt mål. Det var nästan omöjligt att missa det läget.

Men här har onekligen EIF två unga egna juniorer på kommande. Basta.

Jarkko Heimonen i försvarslinjen på högerflanken är lika effektiv och tuff som kollegan på vänsterflanken, Zacke Ekström. Båda har en spelstil som säkert inte motståndarna tycker om. Ingen ”jävel” över bron är parollen. Om de inte får bollen ligger motståndarna med stor säkerhet på planen och kvider...

- Nu känns det riktigt bra. Men när SJK akatemia kvitterade till 2-2 såg det lite oroligt ut. Men det berodde mycket på att vi för någon minut slumrade till. Men vi fick rätt snabbt ordningen i ledet igen och visade vilken klass det här laget håller. Två mål, seger. That´s it, säger Heimonen.

Han säger att första halvleken var något som lite påminde om semesterfotboll. Trög och sävlig inledning. Så såg det kanske ut.

- I halvtid talade vi lite om att bättra på tempot i andra halvlek, säger Heimonen.

Joona Tapani, som stod för två assist och spelade säkert på mittfältet igen, säger att trots en mindre bra inledning var spelet i slutändan godkänt, och att laget skapade såpass många chanser att segersiffrorna väl kunde varit större.

SJK akatemia kunde två gånger kvittera. Där får vi minuspoäng. Vi borde ha varit noggrannare, säger Tapani.

Han förklarar varför inledningen var lite si som så. Och säger att det till en del lite berodde på nya spelare på mittfältet. Spelsystemet var lite annorlunda.

Men som helhet spelade alla hyggligt. Man kan strunta i att det inte bjöds på något finlir. Det viktigaste var att vi tog hem segern, och tre poäng, säger Tapani.

Publiksiffran i matchen var 483 betalande.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll och tabell
YLE Västnyland
Västra Nyland (bakom betalmur)
SJK matchrapport
Presskonferens
EIF:s mål