Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • EIF ser om sitt hus – Gela nyaste tillskottet

EIF ser om sitt hus – Gela nyaste tillskottet

Ekenäs IF:s fotbollslag förstärker med mittfältsspelaren Xhevdet Gela, som har spelat över 200 ligamatcher i Finland. Han har finländskt medborgarskap, bott i landet 27 år och är 30 gammal. Han har tidigare spelat för FC Lahti, MyPa, Haka och senast för Helsingfors IFK.

- Jag har från tidigare spelare bara hört positivt om EIF och Ekenäs. Därför var det inte svårt att ta ett beslut. Och mina första intryck är att allt vad jag hört också stämmer, säger Gela.

Han är inte ett dugg orolig för den egna karriären fast han tar ett steg nedåt - från ligaspel till herrettan.

- Jag såg EIF:s match mot MyPa och laget har en taktik, en spelstil som passar mig. Tränaren Guillem Santesmases och jag tänker samma fotboll.

EIF:s manager ”Kisen” Olander är nöjd över kapet. Han säger att kontraktsförhandlingarna gick överraskande fort, under den senaste veckan.

- Vi är ett steg närmare ett komplett lag igen. Gela är lite av en allroundspelare, men främst är han tänkt på mittfältet. Han är en tvåvägsspelare. Bra offensiv, men också på defensiven, säger Olander.

EIF har i det inledande matcherna i finländska cupen fört ett ungt lag i elden. Medelåldern har varit 21 år. Nu får man en spelare man tidigare letat efter. En med rutin.
- Vi behöver en spelare som kan styra upp vårt spel, säger Olander.

Gela säger att han med stor iver väntar på säsongen. Han hade en del alternativ att välja mellan, men valde EIF.

- För mig är EIF ett mycket bra alternativ. Lagets spelstil, träningar där bollen hela tiden är med tilltalar mig.

Han är klar för spel i EIF:s cupmatch bort mot MP på lördag i S:t Michel.

- Om tränaren ger mig speltid är jag redo att hoppa in för att göra mitt bästa, säger Gela.

Guilleim Santesmases säger att Gela tillför det unga laget den rutin som kanske lite lyst igenom i de inledande matcherna.

- Det är klart att han är med och spelar i S:t Michel. Det här unga laget behöver en spelare med erfarenhet, säger Santesmases.

EIF har för närvarande ytterligare fyra spelare som den här veckan tränar med laget.

Ducca Nyman