Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • EIF-skutan ordentligt på grund i Vasa 1-0

EIF-skutan ordentligt på grund i Vasa 1-0

EIF:s fotbollsskuta gick ordentligt på grund i mötet mot VPS i Vasa. Hemmalaget vann 1 - 0 (1 - 0) efter en dundermiss i 45 minuten i försvaret. EIF hade några tama försök till kvittering. Men samma EIF som i tidigare matcher var det inte. Säsongens hittills sämsta kamp.

- Det känns bittert att förlora. Vi ger dem ett mål, säger lagkaptenen Zacke Ekström.

Han säger att EIF tog flera gånger riktigt onödiga risker och tappade spelet. Ändå hade EIF hyfsade försök till kvittering, men några riktiga heta chanser uppstod inte. VPS försvarade hela tiden bra.

Santesmases hade möblerat lite om i laget. Joona Tapani är halvskadad och kom först in i andra halvlek. Ville Sevon gick upp på mittfältet och Jarkko Heimonen tog hand om backplatsen till höger. Gentrit Kovaqi spelade i mittförsvaret med William Lindqvist. Både Heimonen och Kovaqi var bland de bästa i EIF.

VPS:s segermål kom efter att först målvakten Yann Fillion öppnade med en hård passning till Pasi Forsman. Men han fick inte kontroll över bollen. Sebastian Strandvall lurade som gammelgäddan i vassen bakom ryggen. Och när bollen smet för Forsman snappade Strandvall upp den och hade en lätt uppgift att sätta bolluslingen förbi Fillion.

- Det är bara att erkänna att VPS försvarade bra. De tog rätt effektivt bort Aya på mittfältet. Vi kom inte åt att spela vårt eget spel alls. Vi vill vanligtvis hålla bollen inom laget. Spela med bra bedd från vänster till höger och vice versa. Nu blev det ingenting med det. Visst hade vi en del lägen, men vi var inte kreativa framför målet. Vår för säsongen klart sämsta insats, säger Ville Sevon.

Det är en klen tröst att EIF i första halvlek en boll i ribban av Darren Smith. Han kom loss från vänster, men hamnade i en lite för snäv vinkel och försökte lyfta bollen över Tuomas Pöyhönen i VPS-buren. Men icke sa Nicke.

Och riktigt i slutsekunderna hade Juuso Liukkonen efter en bra passning av William Lindqvist ett halvläge. Men han fick inte kontroll över bollen och Pöyhönen i målet kunde reda ut situationen. Och hemmalaget kunde dra en suck av lättnad. VPS får tacka sin målvakt för att det blev seger. Samu Alanko i anfallet var ständigt på språng.

- Det finns ingen i truppen som just nu är glad. Vi är alla besvikna, säger Ville Sevonen.

Det här är EIF:s tredje förlust. Innan matchen mot VPS hade EIF spelat fyra förlustfria matcher i rad.

EIF:s följande match är hemma mot KPV, den 12 september. Kick off kl.16.00.

Publiksiffran i Vasa, 874 betalande åskådare.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll
YLE sporten
Västra Nyland (bakom betalmur)
VPS matchrapport