Fotboll:Herrlaget

EIF sprang på pumpen mot KTP

KTP från Korka har inte varit något trevligt motstånd för EIF. Kamperna är täta, inget lag vill ge vika. Den senaste säsongen vann gästerna alla möten. Också det första den här säsongen. I matchen 65 minut hittade KTP en lucka framför EIF-målet och genast sjöng det i maskorna _ 1_0 (0_0). Segermålskytt; Zakaria Beglarishvilli, som fick bollen som på bricka av Tuomas Ollila.

Frågan är ändå vilken utveckling matchen hade tagit om EIF:s första mål i 14:de minuten hade godkänts?

Joona Tapani hittade med en bra passning Aya framför KTP-målet. Aya nätade säkert. Publiken hann redan jubla _ men målet underkändes. Juuso Liukkonen hade innan målet hunnit felaktigt i klungan tackla en KTP-försvarsspelare.

KTP:s segermål i 65:e minuten betyder att EIF gick på säsongens första förlust.

Tränaren Gulliem Santesmases anser att EIF gjorde en av säsongens bästa matcher. Det såg länge och väl ut som om kampen kan sluta oavgjort (0-0). Men så kom en miss ute på EIF:s högerkant och mer behövdes inte.

- Ja, jag menar faktiskt det. Men slutresultat är inte bra och en förlust svider alltid lite extra.

- Jag tycker att våra förberedelser var bra. Vi har bra stämning efter Kajanaresan i truppen. Alla var beredda mot KTP. Jag tycker att spelarna följde matchuppläget bra. Men ändå slutar det med förlust. Det känns surt, säger Santesmases.

Joona Tapani hade också genast i början av andra halvlek en hård nick mot KTP-målet. Men bollen träffade tvärslån. Zacke Ekström stod för inlägget. Och efter KTP:s ledningsmål hade ”de gröntiva” en del bra lägen. Men den här gången rullade inte bollen hemmalagets väg.

- Jag vet inte riktigt vad jag skall säga. Vi fick springa mycket i matchen. Mycket på grund av att vi förlorade en del man-mot-man-kamper. Vi blev tillbakapressade. Vi fick inte vårt spel att löpa som det brukar. Det var av någon underlig anledning segt, säger Tapani.

William Lindqvist i försvarslinjen säger att båda lagen vägrade att pruta på utrymmet på mittfältet och framför respektive mål. Det fanns chanser, men några riktiga kalaslägen dök inte upp.

- Vi visste att det blir tufft. Vi hade gjort vår hemläxa om KTP. Men det hade också KTP gjort om oss. Det blev tätt i närkamperna och kanske det till en del stämmer att vi inte kom upp till vår vanliga nivå, säger Lindqvist.

Xhevdet Gela kom in i andra halvlek i stället för Pasi Forsman.
- Under den sista kvarten hittade vi lite av spelet. Men ändå känns det lite som om vi inte helt var med på noterna. Vi har en lång säsong framför oss och nu får vi se hur laget reagerar efter den här förlusten. Jag hoppas att vi snabbt och på ett positivt sätt vaknar och kommer igen till följande match, säger Gela.

EIF:s följande hemmamatch är den 10 augusti. Då kommer Gnistan från Åggelby på besök.

Säsongens rekordpublik; 1240 åskådare.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll
YLE Västnyland
Västra Nyland (bakom betalmur)
FC KTP matchrapport