Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • EIF stötte på patrull – PK-35 för svårt

EIF stötte på patrull – PK-35 för svårt

Ekenäs IF förlorade sin första match i gruppspelet i den finländska cupen. PK-35 var det bättre laget och vann 2 - 0 (1 - 0). Matchen spelades i Volkswagen hallen i Grankulla. Den sista niten i EIF:s kista kom femton sekunder innan ordinarie speltid var till ända.

- Jag är riktigt nöjd med inledningen. Vi spelade kontrollerat och vi försökte pressa PK-35 i deras försvarszon och lyckades i början riktigt bra, säger EIF-tränaren Guillem Santesmases.

Men i den 37:e minut mer eller mindre avgjordes matchen. PK-35 fick en hörna från vänster. Och vid bortre stolpen fanns Pauli Kuusijärvi, nådde högst på bollen och kunde nicka den till Muzinga, som från nära håll hade bara att sätta bollen i tomt mål. EIF-keepern Mehdi var chanslös.

- Ja, fick problem. PK-35 kunde pressa oss, tog över spelet, vilket gjorde det svår att bygga anfallen, för att skapa chanser. Om PK:s mål finns finns inte så mycket att orda, säger Santesmases.

Tuuka Andberg gjorde debut i EIF-dressen och försvarslinjen. Han spelade stabilt hela matchen. Först tillsammans med Oliver Pettersson och i andra halvlek med William Lindqvist, när Pettersson steg av planen.

Målvakten Mehdi visar lovande takter. Han var en av de bästa i hemmalaget. Och räddade EIF från en större förlust.

Hela försvarslinjen skötte sig hyggligt med Jarkko Heimonen till höger och William Lindqvist i början till vänster. Alexander Forsström tog vänsterplatsen när Lindqvist flyttade in i centrum.

På mittfältet finns Xhevdet Gela och Joona Tapani. Och i anfallet är Juuso Liukkonen ensam. Men sedan är det lite tunt. Rashica har en bit kvar tills formkurvan förhoppningsvis börjar peka uppåt.

EIF hade summa en målchans. Den kom i första halvlek då Tapani och Jacke Gottberg spelade fram Liukkonen. Men PK-försvaret hann täcka skottet.

I andra halvlek fick EIF ett lite bättre grepp om spelet och mot slutet jagade ”de grönvita” febrilt kvittering. Med följder som alltid uppstår. Det blir öppet i försvaret.

Det var på en kontring och från höger kant som Katashira frispelades framför EIF:s mål. Han hade bara att bredsida in bollen - 2-0 och matchen var över.

EIF:s sista match i gruppspelet är mot MuSa i Björneborg om en vecka (19 februari kl.19). Laget har förlorat sina båda matcher.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll
Finska cupens web sidor
YLE Västnyland
Västra Nyland (bakom betalmur)
PK-35 hemsida