Fotboll:Herrlaget

EIF tar nya tag mot FC KTP

Ekenäs IF:s fotbollsmannar har långt ifrån kastat yxan i sjön. Inför matchen i fotbollsettan mot FC KTP från Kotka tar man ett nytt krafttag. Och det med nya tillfälliga tränarduon vid spakarna, Guillem Santesmates och Johan Estlander. Tidigare tränaren Xatart har entledigats från ansvaret.

Efter ett par tidigare mediokra insatser var EIF-lagledning smått tvungna att agera.

EIF:s lagkapten Zacke Ekström säger att det är ytterst svårt att förutspå vad det hela leder till. Tränarbytet påverkar helt säkert hela laget. Men hur mycket det berör truppen återstår att se.

– Det kan vara en positivt grej, men även en negativ händelse, ja, i själva verket är det en negativ sak för alla. Ett tränarbyte mitt i säsongen är ingenting någon önskar sig. Men såhär gick det nu.

Ekström säger att tränarbyte kom som en överraskning.

I vårens match borta i Kotka blev det förlust. Hemmalaget vann 3–1. Efter en bra första halvlek föll sedan spelet samman och det mönstret har lite gått igen i nästan alla matcher.

– Jag tycker att siffrorna i Kotka lite ljuger. Vi hade bra kontroll i första halvlek och hade t o m kunnat göra ett par mål. Det har varit så i många av våra kamper. Vi har i början fört spelet. Men när vi inte har lyckats göra mål, utan i stället lyckas motståndarna näta. Efter det har vårt spel säckat ihop. Lite som ett korthus.

Ekström säger att om EIF på Centrumplan i 90 minuter lyckas spela lika bra som i första halvlek i Kotka finns det alla chanser till tre poäng.

Han har lite svårt att förklara vad kollapsen i tidigare matcher beror på. Tidigare har man talat om att hålla fokus på rätt detaljer.

– Men jag vet inte om jag längre vågar tro på det. Det kan vara fråga om något mentalt. Vi kan ju inte efter första halvlek bara sådär ändra från natt till dag. Det är vi själva som måste ta tag i spelet, säger Ekström.

Santesmates som leder EIF i mötet mot Kotka säger att han mår prima. Han tycker att det är bra att alla i klubben är införstådda med tränarbytet och att det inte varit fråga om några hårda ord.

– Tränarbytet kom på söndagen snabbt. Jag har inte haft någon tid och kommer inte att konkret ändra på uppläggningen, säger Santesmases.

I EIF:s trupp saknas försvararen Benga Samba var kontrakt gått ut och mittfältaren Matias Lahti som fullgör sin värnplikt.

Matchen på Centrumplan mot FC KTP börjar kl. 18.30.