Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • EIF - TPS, det blir en intensiv match

EIF - TPS, det blir en intensiv match

EIF:s herrlag mötte TPS på hemmaplan i början på maj och då fick man möjlighet att spela en stor del av matchen med en mans övertag. Den matchen slutade 1 - 1 men gav ändå mersmak inför detta möte.

EIF har presterat ett bra grundspel men under några mörka ögonblick i de senaste matcherna har man tappat matchen och inte kunnat jaga fast motståndarna på nytt.

Nu på fredag möter man ett TPS som även de förlorat sina två senaste matcher och som säkert kommer att vara ett lag som är minst lika hungrigt att vinna och säkra tre poäng.

Laget har haft en bra träningsvecka efter några dagars midsommarledigt och träningarna har förlöpt väl.
- Det var skönt med några dagar ledigt som jag tillbringade med goda vänner i skärgården konstaterar Ville Sevon.

Det kommer att bli en intensiv match där framförallt TPS vill visa för sina fans att de kan vinna.
- Båda lagen kommer att spela mycket tufft och inte ge sig en tum. Båda lagen vill dessutom vinna och behöver tre poäng konstaterar Benjamin Tuovinen.

- Det har varit en bra träningsvecka konstaterar Daniel Rantanen så det skall bli roligt att möta TPS.

EIF har ett mycket ungt lag i år på benen och det har säkert synts nu och då. Men trots det är tränaren Xatart inte orolig för mannarna.
- Vi har ett ungt lag och måste självklart visa sig mera vuxna än många av de andra lagen men de klarar sig bra.
- I matchen mot TPS måste de självklart vara ännu mera tuffa då det är ett rutinerat lag som vill återvända till Tipsligan så snabbt som möjligt.

Zacke Ekström är borta i matchen mot TPS. Efter en lätt känning i ljumsken står han över denna match men tror sig vara tillbaka efter en kort rehab redan nästa vecka.

- Vi har eventuellt borta Daisuke, men det ser vi efter torsdagens träning. John är säkert borta etfer att skadat vristen förra vekan i matchen han spelade. Förutom det så är laget friskt och piggt konstaterar Xatart.

Matchen börjar 18:30 på Veritas stadion i Åbo. Om du inte kan vara där kan du se matchen via Elisa viihde sport.

Här kan du se en längre intervju inför TPS matchen: