Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • EIF vill ha full pott mot FC KTP

EIF vill ha full pott mot FC KTP

Efter två tuffa hemmamatcher, först mot FF Jaro och sedan TPS, väntar ett litet mänskligare motstånd. Ekenäs IF möter borta FC KTP på Arto Tolsa Arena på måndag 12.5. ”De grönvita” har en poäng efter oavgjort mot TPS i tabellen. Och på basis av TPS-mötet behöver inte EIF direkt slå ur underläge. Lagkaptenen Zacke Ekström underskattar inte motståndaren – han ser positivt på bortamötet.

– Vi har alla möjligheter, chanser. Kotka har inte inlett seriespelet som kanske önskat. Vi mötte dem tidigare i cupmatchen, i Grankulla, och då vann vi 1–0. Då var vi inte helt samspelta. Nu är utgångsläget annat, säger Ekström.

EIF:s spel mot Jaro var stundtals hyggligt. Mot TPS fanns chans till tre poäng. Ekström säger att båda lagen är topplag i fotbollsettan.

– Mot den bakgrunden står vi stabilt. Efter de här mötena har det kanske målats upp en lite onödig negativ bild om våra möjligheter. Det finns ingen orsak att trycka på panikknappen. Vi tar ingen stress. Jag tycker att det verkligen skulle sitta fint med en seger efter vår tuffa inledning. Och som sagt; det finns stor chans.

Ekström säger att insatserna mot speciellt Jaro och TPS var lite ojämna. I bortamatchen mot KTP gäller att hålla ihop alla lagdelar.

– Vi strävar efter helheten i spelet. Vi vill undvika onödiga, enkla misstag. Klarar vi det finns precis alla möjligheter.

Ekström säger att det i säsongens första bortamöte känns bra med en mjuk start.

– Det är ingen direkt lång resa till Kotka.

EIF:s mittback Benga Samba skadade sig lätt i under veckans träningar. Men det är en gammal skada som gjorde sig påmind. Han finns med i truppen mot KTP Däremot är Severi Viermas säsong troligen över. Han skadade sitt knä i matchen mot TPS. I övrigt är truppen intakt.

Matchen i Kotka börjar kl. 18.30 och kan ses via Elisa Viihde.

Ducca Nyman