Fotboll:Herrlaget
nyttlag2019flickor  
  • Aktuellt
  • Ekström ivrig inför MyPa-mötet

Ekström ivrig inför MyPa-mötet

Ekenäs IF:s Zacke Ekström, vänstervinge i försvarslinjen, är ordentligt laddad inför matchen i finländska cupen mot MyPa från Kymmenedalen. Det är EIF:s tredje kamp i gruppspelet. Två tidigare har slutat i förluster. 0-4 mot Gnistan (hemma) och 2-1 mot KTP i Kotka.

- Om jag får spela mot MyPa? Det hoppas jag på. Som läget är nu kan det bli spel. Allt känns för tillfället riktigt prima, säger Ekström.

Han har under försäsongen brottats med en försträckning i baklåret och inte kunnat medverka, eller snarare inte tagit några risker, i någon tränings- eller tävlingsmatch. Men nu är det dags - det hoppas han på.

- Jag har haft en lätt känning i baklåret. Det kan kanske lite hänga på den mentala delen. Men det har inte hindrat mig från att träna för fullt. Hela den gångna veckan har jag varit med utan problem på precis alla träningar. Det är härligt att vara tillbaka i hetluften igen.

MyPa är en gammal bekant från tidigare. Laget har precis som EIF förnyats på många punkter och försäsongen har varit lite som ”de grönvitas”. Ett steg fram ett steg tillbaka. MyPa har i sina två tidigare matcher i gruppspelet kammat noll poäng. Lite av en jumbofinal på Centrumplan?

Ekström har från sidan följt med EIF:s två tidigare cupmatcher, som slutat i förluster. Han är inte orolig.

- Resultaten är lite missvisande. I våra två träningsmatcher, mot EPS och Pargas IF, hade vi inte några svårigheter. Men när vi möter lag från herrettan har nivån varit snäppet högre. Jag tycker det bara är bra att publiken får en vink om vad det bjuds på när serien på allvar kör igång. Spelet har inte varit uselt fast vi släppt in mål. Det är förstås lite beklagligt och ser inte så snyggt ut på resultattavlan.

Ekström säger att han är säker på att spelet sakta men säkert börjar arta sig till bättre. Spelet i cupen är samtidigt bra matcher, också som träningskamper,

Han har lite svårt att säga om EIF för tillfället har hunnit längre i spelet, träningar, än vid motsvarande tidpunkt ifjol. En stor fördel är åtminstone att EIF har på Centrumplan kunnat träna ända sedan början av januari. Den chansen fanns inte ifjol. Då fick laget hålla till i bollhallen ute i Västerby.

- Vi har många nya spelare i år igen. Och för dem är alla system nya. Det är lite svårt att pejla läget. Men jag har en liten känsla av att vi är längre på väg i år. Vi kunde börja direkt redan i början av januari med träningarna på Centrumplan. Det påverkar laget klart. Det är helt annorlunda än att träna i bollhallen, säger Ekström.

Han säger att alla nya spelare anpassar sig bra till klubben, dess system. Alla är motiverade, och det måste man vara. Förstärkningarna är bra individer, spelare. Bara alla pusselbitar faller på plats kan det bli riktigt bra.

Och inför MyPa-matchen?
- Jaha (suck). Det är klart att vi vill vinna. Det är inget snack om den saken. Och om jag får spela från start skall jag försöka bidra med någonting positivt. Något som bidrar till bra stämning i truppen.

Matchen på Centrumplan mot MyPa börjar kl. 14.

Ducca Nyman