Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Första chansen för try-out spelarna mot EPS

Första chansen för try-out spelarna mot EPS

EIF:s fotbollsspelare som är med på pågående try-out läger har sin första chans i träningsmatchen mot Espoon Palloseura (division-II) att visa vad de går för. Matchen spelas i Esbo nu på lördag klockan 14:00 på Esbovikens konstgräsplan

Tomi Kurvinen från Viikingit (Östra Helsningfors) är på plats för att möjligen få ett kontrakt för kommande säsong, och givetvis hos ”de grönvita”.

- Det är helt klart. Det är därför jag är här. Hittills har träningarna varit perfekta. Jag har tidigare bara hört positivt om EIF och det som jag har fått uppleva på plats ger ett bra intryck. Klubben har bakgrundskrafterna i ordning, spelarna är bra, allt löper med snudd på proffsigt jobb. Tränarna är bra och träningarna håller klass, säger Kurvinen.

Kurvinen säger att han vill komma till EIF. Det första han lade märke till är spelsättet. I Viikingit är spelstilen mera rakt och enkelt spel. I EIF bygger taktiken på att mycket hålla bollen inom laget. I anfallsväg är spelsättet systematiskt, i Viikingit byggde det mesta på spelarnas egen kreativitet. Men just ett systematiskt anfallsspel tilltalar honom.

Antti Ulmanen gör sin andra säsong hos ”de grönvita”, samtidigt fullgör han sin militärtjänst vid Nylands brigad. Han säger att han gärna ville fortsätta i EIF. Omgivningen är bekant, tränaren är bekant, klubbledning lika så. Och även om det i fjol blev lite mindre speltid tvekande han inte att fortsätta.

- Det är självklart att kämpa för en plats i laget. Lika så för try-out spelarna. Vi går helt klart in för att vinna. Får vi bara en bra start, lyckas med avsluten kan det bli riktigt trevligt, säger Ulmanen.

Försvarsspelaren, vänsterbacken Pasi Forsman gör också sin andra säsong i EIF. Han säger att han inte hade några svårigheter att tacka ja till fortsatt spel.

- Bekant omgivning, bekant tränare. Klart att jag är beredd att kämpa för en plats i laget, säger Forsman.

Han är glad för att allvaret är igång. Han ser framemot träningsmatchen mot EPS.

- Det är klart att vi går in för seger. Vi vill göra vårt bästa.

Herrlaget erhöll licens för herrettan

Det blev även klart idag på eftermiddagen att bollförbundet beviljat EIF licens för spel i herrettan samt till alla övriga lag som är klara ör herrettan.

- Nu kan vi fokusera på säsongen och köra på för fullt när detta beslut är klart konstaterar VD:n Peter Haglund, nöjt efter att Bollförbundet publicerade nyhet klockan 15:00 på fredag eftermiddag.


Ducca Nyman