Fotboll:Herrlaget

Förtegen Olander – men nöjd

Efter de första try out-dagarna i EIF är nye managern Björn Olander nöjd. Men han yppar inte med enda ord om någon förstärkning eller nya spelarkontrakt.

- Några spelare försvinner helt säkert. De som vi är intresserade av fortsätter vi diskutera med. Om några veckor är vi en hel del klokare, funderar Olander.

Hos EIF pågår som bäst veckans första try out där spelarna visar upp sitt kunnande. Mellan tio till tolv spelare finns för närvarande på plats. Om en vecka fortsätter det andra try out-tillfället.

- En stark mittback och en speluppläggare är i första hand det vi letar efter.

Olander är riktigt nöjd med de spelare som för tillfället är med på lägret. Han säger att de flesta spelarna håller riktigt bra klass.

- Det är bra tempo på träningarna och många har den spelstil, inställning som säkert passar Guillem Santesmases system, säger Olander.

För närvarande finns också två spelare från Norge, två från Kanda (har redan preliminära kontrakt) och två lirare från Sydafrika.

Fortuna Namputu är född i Finland och har tidigare spelat bl a för JäPS (Träskända) och Kiffen (Helsingfors). Hans föräldrar kommer ursprungligen från Kongo. Fortuna talar perfekt finska.

- EIF har bra träningar, bra tempo. Och ett spelsystem som passar mig, säger Fortuna, som på ett speciellt sätt har utmärker sig på träningarna , han är den enda som spelar i kortbyxor – i mitten av januari.

William Lindqvist, EIF:s egen produkt, fortsätter ytterligare en säsong till. Han säger att kroppen svarar efter vinteruppehållet riktigt bra och att det är härligt när träningarna kommit igång igen.

- Jag tycker att vi för närvarande har en riktigt bra träningsgrupp. Bredare och bättre än vid motsvarande tidpunkt i fjol.

Tränaren Guillem Santesmases yppar inte heller många ord, men han är nöjd med vad han hittills sett.

- Spelarna har en prima inställning och alla ger ett positivt intryck. Det gör mig verkligen glad. Men vilka som stannar kan jag inte i det här skedet säga.

Under veckoslutet har EIF en träningsmatch i Esbo.

¬- Då får vi se spelarna på en fullstor plan i aktion. Hittills har ingen direkt utkristalliserat sig. Men träningar har inte heller varit sådana. Men efter träningsmatchen kanske en del blir klarare, säger Olander.

text: Ducca Nyman