Fotboll:Herrlaget
nyttlag2019flickor  
  • Aktuellt
  • Fortfarande tungt för EIF i cupen

Fortfarande tungt för EIF i cupen

Ekenäs IF:s fotbollsmannar har fortfarande i den finländska cupen tungt före i portgången. I fjol var FC KTP ingen trevlig motståndare. Och var det inte heller i Kotka i säsongens andra tävlingsmatch. Hemmalaget vann 2 - 1 (0 - 0). Simon Lindholm stod i andra halvlek för EIF:s reduceringsmål (81 min). Det var en liten ljusglimt i cupspelet. Från senaste 0-4 förlust mot Gnistan visade nu ”de grönvita” piggare takter.

EIF:s senaste seger mot Kotka är från i fjol, den 16 februari, då ”de grönvita” hemma vann med 1 - 0 – också den kampen i finländska cupen. I serien blev det tre raka förluster (3-1 h), (4-1 b) och (2-1 b). Det har alltså gott nästan ett helt år utan full pott mot KTP.

Men EIF visade ändå upp bättre takter i Kotka, bättre positionsspel och inte några direkta markeringsmissar. Matchen stördes i andra halvlek av ett ymnigt snöfall och gjorde planen för båda lagen svårspelad.

Kotkas båda fullträffar kom från distans. Det första efter hörna, från cirka 25 meter. Agyiri stänkte in bollen (53 min.), helt otagbart för Fillion i EIF:s bur. Den andra fullträffen var nästan identisk med första målet – målskytt inhopparen Kolisi (58 min.) Också här var Fillion chanslös. EIF-målvakten spelade helt acceptabelt och utan hans räddningar i först halvlek hade siffrorna kunnat se annorlunda ut.

EIF hade lite möblerat om i uppställningen. Ville Sevon debuterade för säsongen, nu som vänsterback. Pasi Forsman flyttade upp på mittfältet, till vänster.

- Jag tycker att det inte gick så uselt. Visserligen förlorade vi, men gjorde som tröst ett mål. Men noll poäng i en tävlingsmatch är ingenting annat än noll poäng. Tyvärr, säger Forsman.

Men han tycker ändå att EIF:s spel var betydligt bättre än i föregående hemmakamp.

- Nu var inställningen klart bättre och stundtals, främst på slutet, hade vi flera bra kombinationer och skapade några vassa lägen. Men vi kan säkert bättre. Och det gäller att komma ihåg: Rom byggdes inte över en natt. Vi har en lång säsong framför oss.

EIF:s försvarslinje i första halvlek höll bra och långa stunder också i den andra. Kotka hade ett stort bollinnehav, skapade en hel del, men lyckades inte helt överlista EIF-försvaret. Förutom med två distansskott. Här lyckades man inte rensa undan bollen med kraft.

Däremot letar mittfältet fortfarande efter en strateg. Anfallsspelet är ineffektivt. Fram till Lindholms reducering hade laget inte många skott mot Kotkas mål och hemmalagets försvar kom sist och slutligen rätt lätt undan.

Det finns fortfarande en hel del att jobba på med de olika lagdelarna. Mot Kotka tog ändå laget ett tuppsteg framåt. Följande match är om en vecka, om vädret inte slår helt om, på Centrumplan. Då kommer MyPa från Kymmenedalen på besök.

Ducca Nyman

Bollförbundets matchinformation