Fotboll:Herrlaget

Fortsatt tungt för EIF

Ekenäs IF:s fotbollsmannar har för tillfället en tuff period i fotbollsettan. Bollen vill på inget vis rulla de ”grönvitas” väg . Förlusten på Centrumplan mot FC Kotka var ingen höjdare. Gästerna var klart bättre på alla delområden och vann 4 – 1 (3 – 0).

EIF:s mörka period den här gången kom mellan 39:e och 41:a minuten då Kotka inom två minuter förvandlade 1–0 till både 2–0 och 3–0. Matchen var punkterad.

Joel Akpini i försvarslinjen var tillsammans med William Lindqvist och Ville Sevon till höger bland de bästa i hemmalaget.

– Det är klart att jag efter den här förlusten är besviken. Det här är mitt tredje år i EIF. Inför den här säsongen väntade jag mig ett bättre spel. Men jag ville inte skylla på någon enskild spelare eller orsak att vi just nu inte får spelet att stämma, säger Akpini.

– Vi alla i laget måste titta oss själva i spegeln. Alla spelare måste lyfta sin nivå. Vi har bara lyckats göra ett mål på de senaste matcherna, vilket inte är bra. Men som sagt, jag vill inte skylla på någon spelare.

Ville Sevon har varit med länge och varit med om både höjdpunkter och djupdykningar.

– Just nu har vi en ytterst tuff period. Jag vet efter mina år att det under en säsong kommer svackor. Just nu är vi inne i en sådan. Och då blir det tungt, säger Sevon.

Han säger att fjolårssäsongen bara gick av farten. Segrarna kom i en strid ström, ingen tänkte på svackor, motgångar eller andra problem. Nu är läget tvärtom.

– Förra året kämpade vi i 90 minuter i alla matcher, i alla lägen. Nu har vi tendensen att vi lite för fort ger slaget förlorat. Det är som sagt tungt före i portgången. Men vi får inte ge upp. Vi måste bara tro på det vi gör, jobba på och försöka vända den negativa trenden. Orkar vi med det måste vi någon gång få skutan på rätt köl igen, säger Sevon.

Publiksiffran på Centrumplan var 611 betalande åskådare.

Hans Nyman