Grattis publiken - det är gratis - mot KTP

  Publiken i Ekenäs kan se fram emot två godbitar i lördagens match mot FC KTP från Kotka. Den första är att det är fritt inträde. De tusen första besökarna får dessutom ett grönt ämbar med EIF-logo på. Det är företaget Moldbusters som sponsorerar kampen. Den andra är att det är ett toppmöte i Herrettan. ”De grönvita” har ångat bra på och skuggar AC Oulu i tabelltoppen.

  - Vi alla gillar fotboll. Och just därför vill vi sponsorera den här matchen, säger talespersonen för de tre medlemmarna i företaget Kari Ahlström.

  Michael ”Plutten” Rönnblad har ett förflutet som A-junior i EIF -fotbollen där han spelade i försvarslinjen.

  Kari Ahlström har inte spelat fotboll, men tennis, också åkt slalom och sysslat med ishockey i Grankulla IFK.

  Björn Gröning säger att han hållit på med allt i EIF. Också handboll.

  - Vi tycker att EIF i år har ett bra lag. Och för en liten ort är det stort att ha ett lag i herrettan. Det är redan en framgång. Sedan kommer vi till den saken att vi gärna ser att EIF har sina trogna 600-700 åskådare på läktarna. Men för att väcka ett större intresse, fotboll är en sund sport, är det trevligt att bjuda in folk. Och så har vi ämbaren som en liten morot.

  Ahlström säger att folk gillar ämbar, samlarobjekt med EIF:s logo på. Han/trion hoppas att intresset för fotboll i EIF skall öka, vilket leder till att föreningen får större resurser och kan utveckla verksamheten.

  - Vi upplever juniorarbetet som väldigt viktigt. Och man kan säga att det går bra. För 6 år sedan hade EIF kring 280 spelarlicenser. Idag finns det drygt 400. Intresset har ökat. Och för att ytterligare öka intresse hoppas vi att ungdomarna skall röra sig mer, säger Ahlström.

  Bakom företaget Moldbusters står Björn Gröning (styrelsemedlem) Michael Rönnbland (styrelseordförande) och Kari Ahlström (styrelsemedlem).

  - Det här är ett nygrundad startup företag. Uppfinningen är relativt ny. Medlet dödar alla mikrober, bakterier, virus. Ja allt, berättar Ahlström.

  - Det är fråga om en behandling som kommer via en apparat som tillverkas av Climix. Och metoden heter Xhome. För att avverka alla bakterier. De må gälla möbler, bilar, ambulanser, operationssalar. Ja, allt. Det är ett vetesuperoxidämne, ett totalt naturbetonat ämne, helt utan kemikalier.

  Trion följer flitigt EIF:s hemmamatcher och ”Plutten ” Rönnbland säger att hemmalagets framgång, ligger i topp i Ettan, blåser nytt liv i den gamla glädjen som i tiden fanns.

  Och Ahlström inflikar en viktig detalj.

  - Det skall inte vara trevligt för motståndarna att komma hit. EIF:s tolfte spelare är publiken.

  EIF:s hemmamatch spelas på Centrumplan den 1 augusti mot FC KTP från Kotka. Restriktionerna mot Covid-19 har också nu luckrats upp.

  Matchstart kl. 16.00 - kom i tid!

  Ducca Nyman.