Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Gusocenko HusHörnan:s fadderspelare

Gusocenko HusHörnan:s fadderspelare

(Stefan) Haglund på HusHörnan i Ekenäs har den här säsongen EIF:s mittback Klimas Gusocenko som fadderspelare. Haglund, som äger företaget, säger att Gusocenko passar bra in i företagets brand.

- Han är inte bara en bra spelare, utan också utanför planen trevlig som person. Han har då och då hjälpt mig med olika små uppdrag och då var det lätt för mig att stötta honom och samtidigt också ”de grönvita.”

Haglund har ett långt förflutet i EIF, som styrelsemedlem och som ordförande. Han säger själv att han varit med i föreningen i 25 år, dom sista sju åren som ordförande. Han har varit med om både degradering till division-III och avancemang tillbaka till division-II. Höjdpunkten var när han var ordförande och ”de grönvita” avancerade till herrettan.

Han har själv spelat fotboll i BK-46 på division-III-nivå. Också friidrottat i Karis IK.

När jag såg Gusocenko i EIF:s första tävlingsmatch var jag imponerad. I den andra (VPS) tyckte jag han till en början var kanske lite darrig. Men man måste komma ihåg att EIF mötte ett f d ligalag och det var betydligt hårdare tempo på i matchen än i Seinäjoki.

Klimas Gusocenko, som också spelat ett par säsonger i Polen (division-II), är 31 år och 189 cm lång. Han talar ryska, polska och engelska. Han säger att han till hälften är ukrainare, till hälften litauer - pappa kommer från Ukraina och mamma från Lettland.

Gusocenko är född och uppvuxen i staden Siauliai i Litauen. Staden är känd för sin korskulle, ett pilgrimsmål – den enda i sitt slag i världen. Kullen är laddad med både politiska och religiösa -sprängstoff. Och mycket viktigt för litauerna.

Haglund på HusHörnan säger att fotbollsprogrammet på våren och sommaren helt styr hans program.

- Kort och gott, säger Halund.

EIF möter under veckoslutet KPV från Karleby. Matchen på Centrumplan börjar kl. 16.00

Ducca Nyman