Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Herrlaget presenterar de nio första kontrakten

Herrlaget presenterar de nio första kontrakten

EIF:s nya manager Björn Olander presenterar idag de nio första kontrakten.

EIF har en ny målvakt i kanadensiska Yann Fillion. Han kommer från FC Zurich där han varit till låns från Halifax Wanderers FC, han är 23 år gammal och 194 cm lång.
Den andra utländska förstärkningen är Zachary Sukunda även han kanadensisk spelare som senast spelat i Halifax Wanderers FC. Zachary är 24 år gammal och spelar främst i försvaret.

- Glädjande är att vi även inkommande säsong har många egna spelar med i truppen säger Olander.

– Vi har också långt förda förhandlingar med spelare som Ville Sevón och John Fagerström, säger Olander.

De spelare som nu är klara för spel inkommande säsong och som spelade under senaste säsongen i herrettan är Zacharias Ekström, William Lindqvist, Antti Ulmanen, Simon Lindholm, Jakob Gottberg. Antti Ulmanen kommer att rycka in i Dragsvik i januari men räknar med att kunna träna med laget hela försäsongen.

Sami Kankaristo och August Björklund hörde båda två till herrlagets ring senaste säsong men spelade inte med herrlaget, spelarna var däremot viktiga kuggar i herrakademilaget i herrarnas division 3.

- Vi hoppas självklart att de inkommande säsong skall få sina första minuter i herrettan konstaterar VD:n Peter Haglund som följt med spelarnas utveckling under många års tid.

Även lagledningens sista bitar har fallit på plats. I laget fortsätter Ville Orasmaa som lagledare, som tejpare fortsätter Kim Nyström och Hessu Orasmaa. Ny i laget är Alexander Lopez som blir materialansvarig.