Inför FF Jaro: William viktig i vaktlinjen

  William Lindqvist i EIF:s försvarslinje, den som vakar över att inte motståndarna får utrymme framför det egna målet, har i de inledande matcherna i serien spelat säkert. Bättre, vassare och rörligare än senaste säsonger. Förändringen till det bättre är märkbar. Och det finns en förklaring - en mer slimmad kropp.

  - Mjaa... Möjligtvis kan det stämma, svarar han först på sitt vanliga sakliga och lugna sätt.

  - Under koronapausen sprang jag faktiskt mycket. Jag märker att konditionen, rörligheten, den sidan blivit mycket starkare. Det kan väl vara att det inverkar positivt på min insats, säger Lindqvist.

  Han säger också att spelet under de tre första matcherna tillsammans med Klimas Gusocenko känts väldigt bra.

  - Vi förstår varandra. Samarbetet fungerar. Båda vet i situationerna hur vi skall röra oss.

  Och i matchen mot FF Jaro är det synnerligen viktigt att speciellt försvarsspelet fungerar. Lindqvist säger att österbottningarnar bekanta. Men:

  - Det blir nog inte lättare än i de inledande matcherna. FF Jaro har också inlett seriespelet övertygat. Jag vet inte destomera...

  ”De grönvita” har hittills klarat av topplagen VPS (h) och KPV (b) med bra resultat. Och nu står tabelltvåan Jaro för motståndet.

  - Jag vet att vi har en bra chans. Det känns bra i kroppen. Och andra halvlek i Karleby höjde avsevärt på självförtroendet. För alla i truppen, säger Lindqvist.

  Joona Tapani på mittfältet har hittils dragit på sig blåstället och grovjobbat i varje sekund. Och det är säkert en förklaring till varför EIF:s spel varit stabilt. Mittfältet har stått bra emot motståndarnas attacker.

  - Vi har en krävande spelstil. Vi forecheckar högt uppe, jagar mycket boll. Jag har ingenting emot att löpa mycket, säger Tapani.

  Han säger att kampen mot FF Jaro inte blir lättare än mötena mot VPS och KPV. Det blir att forechecka igen - i 90 minuter.

  - Jaro spelade senast bra, gjorde tre mål mot MP. Det kommer säkert att spela på samma sätt mot oss. Rätlinjigt, offensivt. Mycket via kanterna, säger Tapani.

  Han är riktigt nöjd med spelet i andra halvlek i Karleby. Målen i första halvlek kom efter hörnor. Ett par markeringsmissar.

  - Det måste vi vara noggrannare med i Jaro-matchen.
  Tapani trivs också att spela med Aya (Ayabulela). Han säger att sydafrikanen är smart på planen och gör ett utmärkt jobb också på offensiven.

  Och ”de grönvita” är beredda på kamp:

  - Det är hemmamatch. Vilket betyder att vi går för tre poäng, säger Tapani.

  I matchen mot FF Jaro gäller samma föreskrifter som i hemmamatchen mot VPS - viktigt att hålla avstånd.

  Matchen på Centrumplan börjar kl. 16.00

  Ducca Nyman


  Matchen presenteras av:
  guld 2019 restauranghöjers