Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Inför KPV, Darren Smith: ”Jag mår utmärkt”

Inför KPV, Darren Smith: ”Jag mår utmärkt”

EIF:s anfallsspelare Darren Smith klappar med höger hand knuten sig för vänstra bröstet , precis där hjärtat, och EIF-logon på t-skjortan finns och säger: ”Jag mår alldeles utmärkt”. Efter att han tillsammans med laget gjort två perfekta matcher i herrettan där ”de grönvita” i tabellen ligger i täten. Under veckoslutet spelar EIF borta i Karleby mot skinnstadens topplag KPV.

Premiären i Seinäjoki som slutade i en klar seger följdes upp med en ny stormatch mot en av seriens favoritlag, f d Veikkausliigalaget VPS från Vasa. Den kampen slutade oavgjort 0 - 0, och lämnade kanske en liten besk smak i munnen efteråt. Det fanns alla chanser...

Nu skall idstadens mannar upp till bevis igen. Och mot ett annat f d lag från fotbollsligan, KPV. Två tuffa matcher efter varandra och det blir inte lättare i fortsättningen...

Smith stod för första målet i Seinäjoki och mot VPS fanns det ett par ypperliga lägen att avgöra. Men den här gången rullande bollen inte EIF:s väg. Han har i alla fall i båda matcherna visat att han nosar sig bra till målsituationerna.

- Det var verkligen viktigt, inte bara för mig utan för hela laget att jag lyckades göra säsongens och matchens första mål. Vi spelade verkligt disciplinerat borta och fortsatte hemma i samma stil hemma mot VPS. Det var en tuff kamp på Centrumplan. Båda lagen spelade organiserat. Och jag tycker att vi har inlett seriespelet bra, säger Smith.

Han säger att matchen borta mot KPV blir ett litet äventyr - lång resa, tufft motstånd. Laget har erfarenheter från fotbollsligan och kommer inte att bjuda på några gratischanser.

- Jag tror att KPV kommer att spela lite i samma stil som VPS spelade mot oss. Men vi har sett laget på video. Vi är förberedda. Vi har också haft en bra träningsvecka innan resan till Karleby. Jag tycker att vi har förberett oss på bästa tänkbara sätt, säger Darren Smith.

EIF:s följande hemmamatch är mot FF Jaro den 18 juli kl. 16.00

Matchen i Karleby börjar kl. 17.00

Ducca Nyman