Inför mathen: Mötet mot KTP ger extra motivation

  EIF:s fotbollsmålvakt Jiri Koski ser fram emot mötet i Ettan mot KTP från Kotka. De tre föregående säsongerna spelade han just för kotkalaget. Och den här säsongen representerar han ”de grönvita”. Och EIF har från fjolåret en gås oplockad med gästerna - det blev förlust i alla tre möten. Plus cupmatchen tidigare i vintras.

  - Det är klart att det är fråga om stor match.

  - KTP vet också att det är viktig match. Säsongen har kanske inte riktigt börjat som de planerat, säger Koski.

  Han säger att det känns lite speciellt att möta sin gamla klubb. Och där finns fortfarande flera goda kompisar kvar.

  - Jag tippar också att det bland publiken kommer att finnas gamla bekanta. Jag tillbringade ju några år i staden. Och visst kan det hända att de kommer en och annan kommentar. Men det kommer inte att störa mig, tvärtom. Det ger bara extra motivation.

  Koski vaktade målet i bortamatchen i Kajana och gjorde det bra. Han höll sin andra nolla, när EIF vann 2-0.

  - Vi gjorde inte kanske en riktigt så bra insats. Spelet var kanske lite oroligt, inte vad vi är vana vid. Möjligen inverkade den långa resan lite. Men det är sådana här matcher ett bra lag skall vinna. Spelet på planen är vad det är, men man sliter för att ta hem segern.

  Koski säger att samarbetet med försvarslinjen har fungerat i det stora hela bra.

  - Vi har inte gjort några större felbedömningar. I försvarslinjen finns rutin och ungdomlig iver. En riktigt bra mix, säger Koski.

  Juuso Liukkonen uppe i anfallet spelade i Kajana en bra match och skötte defensiva spelet bra.

  - Det beror förstås på motståndet. Och det är klart att om jag måste jobba hårt på defensiven lider ju det offensiva spelet en hel del. Men det är bara att slita, spela för laget, säger Liukkonen.

  Han väntar en hård kamp mot Kotka, som i föregående omgång förlorade mot hans tidigare klubb MP.

  - Det var för mig en liten överraskning. KTP har ett bra lag. Men om vi lyckas spelar som i våra tidigare matcher bjuder vi på hårt motstånd. Vi har analyserat motståndare och vet vad som väntar.

  Liukkonen säger att det är fråga hemmamatch och humöret, självförtroendet är på topp.

  - Ett par mål och tre poäng. Svårare skall det inte vara.

  Matchen som börjar kl. 16. 00 har fritt inträde (sponsoreras av Moldbusters) och de tusen första åskådarna får ett grönt ämbar med EIF logo på.

  Ducca Nyman

  Matchen presenteras av:
  morldbusters