Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Inför Mu-Sa: Himlen föll inte ned över EIF

Inför Mu-Sa: Himlen föll inte ned över EIF

Ekenäs IF:s tränare Guillem Santesmases anser inte att himlen efter förlusten mot KTP från Kotka föll ned över laget, eller ens staden. EIF har i fem omgångar levererat resultat över förväntan och mot den bakgrunden kändes för anhängarna förlusten tungt.

- Visst reagerar jag efter förlusten. Det gör också spelarna. Vi har en så stark vilja i truppen att vinna alla matcher. Och därför känns förlusten tung. Vi förlorade inte för att vi skulle ha spelat uselt. Jag och spelarna är definitivt överens om att vi genomförde kampen enligt taktiken, säger Santesmases.

EIF-tränaren har i sin ungdom läst serien Asterix och Obelix där välväxta Obelix ofta oroar sig för att himlen skall fall ned över honom.

- Hahaa. Javisst har jag läst serien. Men så orolig är jag ändå inte. Vi har lagt KTP-matchen till handlingarna och är redo för Mu-Sa. Alla förberedelser gäller den matchen. Självförtroendet och humöret i truppen är på topp igen.

Matchen i Björneborg spelas på naturgräs. Santesmases säger att det blir ett litet annorlunda spel på ett sådant underlag och därför har ”de grönvita” de senaste dagarna tränat på naturgräs ute i Österby.

- Vi måste anpassa vårt spel efter underlaget. Efter korta snabba beröringar av bollen, varvade med crossbollar måste spelarna i andra vågen var med på noterna, säger Santesmases.

Lagkaptenen Zacke Ekström säger att alla i truppen var efter förlusten mot KTP ordentligt besvikna.

- Vi vill vinna alla våra matcher. Och det är naturligt att ett lag av den här kalibern efter en förlust hänger med huvudena. Det skulle vara helt åt fanders om ingen skulle reagera så. Hellre den vägen, säger Ekström.

Lagkaptenen säger att programmet den kommande veckan är tufft. Och tiden för att förbereda sig inför varje ny kamp är kort. Men fördelen är att spelarna inte behöver vänta länge på att få revansch.

- Det viktigaste är att så snabbt som möjligt återhämta sig. Men först skall vi ta matchen i Björneborg.

Ekström säger att det är en viss skillnad för kroppen att ställa om från konst- till naturgräs.

- Bollen rullar långsammare. Kanske MuSa har en liten fördel. Och laget har spelat bra. Men det blir intressant, framför allt att möta Juuso Aalto. En god vän till mig från tiden då han spelade med oss. Då spelade vi på samma kant. Nu är han hos motståndaren, spelar på andra sidan. Men kommer han över till min kant blir det säkert en kamp i närkampen, säger Ekström.

Matchen i Björneborg börjar kl. 18.30

Ducca Nyman

Matchen presenteras av
geberit