Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Inför: Rätt fokus och nya tag gäller mot TPS

Inför: Rätt fokus och nya tag gäller mot TPS

Ekenäs IF:s fotbollsmannar tar nya tag mot gästande åbolaget TPS i andra omgången i herrettan. Förlusten och misstagen i första matchen mot FF Jaro är glömda. Målvakten Mehdi ser optimistiskt på kampen.

– Vi mötte TPS på försäsongen i finländska cupen, och förlorade 3 – 1. Då var vi bara halvvägs, om ens det, i våra förberedelser. Idag är vi ett helt annat lag. TPS kommer att möta ett helt nytt EIF; säger Mehdi.

EIF-målvakten hoppas att ”de grönvita” mot TPS fokuserar på rätt detaljer.

– Vi måste vara från början till slut till hundra procent koncentrerade. Då går det riktigt bra.

Mehdi säger att mot FF Jaro brast det en hel del i koncentrationen och det kostade ”de grönvita” oerhört mycket.

– Om vi håller fokus på det vi redan kan och vet, kan det bli riktigt, riktigt bra.

 DSC4671

EIF-målvakten säger att nu när känslorna efter förlusten mot Jaro bedarrat finns det ändå en hel del positivt att ta med sig i mötet mot TPS.

– Det viktigaste är att vi genast från början är vakna, alerta och håller positionera. Det får inte bli som mot Jaro. I början sov vi riktigt ordentligt, sedan kom vi in i matchen. Också i början av andra halvlek då gästerna nitade två mål var vi någon annanstans i tankarna. Sedan kom vi starkt igen. Nu gäller bara en sak – rätt fokus.

Mehdi säger att det finns kommunikationsproblem i laget. Många spelare är helt nya, alla känner inte varandra ännu och många är unga och saknar för närvarande rutin.

– Jag tror inte att det här i fortsättningen kommer att vara något större problem. Jag betonar ytterligare; Vi måste håll fokus på att rätt detaljer.

EIF-tränaren Xatart är också inne på linjen att laget måste undvika enkla misstag.
– Vi måste hålla våra positioner i spelet, både med- och utan boll.

Xatart säger att han inte var besviken efter förlusten mot Jaro.

– Vi måste komma ihåg att EIF den här säsongen har ett nästan helt nytt lag. Vi måste få det kollektiva spelet, också de individuella insatserna att stämma. Bara pusselbitarna faller på palts blir det bättre.

Matchen på Centrumplan mot TPS börjar kl. 17.00

Ducca Nyman