Fotboll:Herrlaget
nyttlag2019flickor covid
  • Aktuellt
  • Joona Tapani redo för kamp mot SJK Akatemia

Joona Tapani redo för kamp mot SJK Akatemia

Ekenäs IF:s mittfältslås Joona Tapani har helt återhämtat sig från smällen som han fick i föregående omgång mot MP från S:t Michel. Han säger att han är klar för matchen mot Seninäjokis akademilag (SJK/a). ”De grönvita” mötte i premiären i Seinäjoki just SJK/a och vann komfortabelt 3-0.

Tapani hann inte spela många minuter i matchen mot MP innan han hade oturen att från riktigt nära träffas av bollen rakt i ansiktet efter ett stenhårt skott.¬¬¬

- Jag minns inte mycket av händelsen. Jag såg situationen efteråt på video. Jag hann inte ens regera när skott kom, och var någon minut efteråt i en helt annan värld, säger Tapani.

Han återhämtade sig igen och kunde på egna ben vandra av planen. Den sista halvtimmen kunde han också följa matchen mot MP.

Tapani säger att han inte fått en lindrig hjärnskakning av smällen. Såpass hård var den ändå och det är ingenting att leka med. Han uppsökte inte efteråt någon läkare, men kontaktade nog en sjuksköterska och diskuterade läget. Man beslöt att lugnt avvakta, följa med och se hur det hela utvecklas. Och bra har det gått.

Tapani säger att EIF i matchen mot MP behärskade spelet. Målen i första halvlek gjorde att vi kunde kontrollera och styra händelserna på planen. Tempot var hela tiden bra.

Med tanke på covid-19 och de restriktioner som Österbotten och topplagen drabbats av kan EIF:s matchen mot SJK/a ha en liten, liten betydelse. Bollförbundet har beslutat att serien skall slutföras som planerat. Det betyder för ACO, KTP och Jaro ett tätt matchtempo.

- Jag kan inte uttala mig om topplagens situation. Det kan hända att det inverkar. Men jag tror ändå att vi tyvärr ligger lite för långt bakom täten.

Tapani säger det enda som gäller för EIF är att spela de resterande matcherna och sedan se hur långt det räcker. Vinner EIF sina tre återstående matcher, SJK/a (h), MyPa (b) och AC Oulu (h) kommer man upp till 39 poäng. Men fångar inte in ACO.

- Vi har ingen orsak att underskatta vår motståndare. De kämpar för nytt kontrakt. Vi tar en match i sänder och givetvis gäller ingenting annat än tre poäng mot SJK/a, säger Tapani.

Matchen mot SJK/a på Centrumplan börjar kl. 14.00 (obs tiden).

Ducca Nyman

Bollförbundets matchprotokoll
Herrettan tabell och statistik


Bollförbundets direktiv:


Bollförbundet och Veikkausliigan kräver användning av munskydd på sina matchtillfällen

I och med att den andra vågen av coronavirusepidemin accelererar har fotbollsfamiljen uppdaterat sina egna riktlinjer för att begränsa coronavirusepidemin.

Enligt rekommendationerna från THL och SHM kommer Bollförbundet att införa skyldighet att bära munskydd på läktaren vid Bollförbundets nationella seriers matchevenemang, inklusive de högsta serienivåerna för kvinnor och män, Veikkausliigan och National ligan.

Användningen av munskydd är en förutsättning för inträde på matchstadion för både publiken samt den arbetande personalen. Dessutom rekommenderas av matchernas säkerhetsarrangemang en noggrann planering för att hålla säkerhetsavstånd på 1-2 meter i alla situationer (även biljettförsäljning och försäljningstjänster).

Det bör noteras att kravet att använda munskydd inte gäller för personer under 15 år.

Man bör inte använda munskydd om den innebär att det blir orimligt svårt att andas eller om det finns andra hälsoskäl som hindrar användning av munskydd.

Matchen presenteras av:
KSF media