Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Lahti och Benga sänkte AC Kajaani

Lahti och Benga sänkte AC Kajaani

Ekenäs IF:s mittback Benga Samba Seynabou uppfyllde en av sina drömmar när han mot AC Kajaani stod för segermålet , 2–1 (1–0). I andra halvlek (67 min.) fick EIF en hörna från höger. Den lades upp av Daniel Rantanen. Benga Samba var först högst på bollen, men fick inte in den i målet. Men returen och från en lite tilltrasslad situation som följde framför Jonthans Jänttis mål, fick den gänglige EIF:aren dojan på bollen – och det blev segermålet och tre synnerligen viktiga poäng.

– Inför varje match drömmer jag alltid om att jag får göra det avgörande målet. Nu är jag glad, verkligen glad. Och att mitt mål också blev segermålet förgyller insatsen, säger Benga Samba och ansiktet strålar som i den gamla Hangö kex-reklamen.

Benga Samba är verkligen stolt över lagkamraterna och han hyllar alla, allt från tränare till spelare och lagledning.

– Vi har under den gångna veckan verkligen jobbat hårt på träningarna. Nu offrande sig alla för segern, kämpade och slet om varje boll, varje millimeter på planen. Vi lyckades också genomföra tränarens taktik till punkt och pricka.

Och visst var det litet av fjolårets EIF över insatsen mot Kajaani. Spelet var kanske inte alla gånger så vackert, men ingen gav upp eller ville vika ned sig. Det var kamp från början till slutet.

– Det här är resultatet efter veckans slit, säger en mycket glad och nöjd Benga Samba.

EIF tog i första halvlek ledningen efter mål av Matias Lahti. Han slet först bollen åt sig på mittplanen, spelade vidare till Anti Ulmanen, som sedan lyckades med sitt knä passa bollen till Lahti igen, som kom fri och gjorde snyggt 1–0 (43 min.). Ett kanske inte helt inövat mönster. Men fullt godkänt.

– Det är alltid trevligt att få göra mål. Det händer inte alltför ofta, säger en glad Lahti.

– Jag tycker att vi spelade en riktigt bra första halvlek. Visst kom AC Kajaani några gånger åt att farligt kontra. I andra halvlek kom gästerna kanske bättre in i matchen, men den här gången kämpade vi. Det var en riktig arbetsseger, vilket känns skönt. Och givetvis tre poäng.

AC Kajaanis kvittering var en riktig läckerbit. Castaneda Jurgen lade upp en hörna från vänster. Försvararen Muller Piffero kom med kraft, hoppade högre än alla EIF:s försvarsspelare och dundrade in 1 – 1 (53.min). Helt otagbart för nybakade studenten i EIF:s mål, Mehdi El Moutacim. Det är inte alla gånger man ser sådana mål på Centrumplan. Mehdi stod för övrigt för ett par riktigt viktiga räddningar, en första halvlek och en i den andra. Klart godkänt.

Pasi Forsman till vänster i försvaret, Simon Lindholm på mittfältet och Akseli Ollila ute till vänster i anfallet fick alla chansen från start. I andra halvleken gick Forsman och Lindholm ut och ersattes av Zacke Ekström och Omar Jama. Jama spelade verkligen tufft efter att han kom in på planen och de gamla kumpanerna, Ollila och Ekström hade bra flyt och fart på vänsterflygeln.

Men planens två giganter är ändå EIF:s mittbackar Benga Samba och Joel Akpini. Båda håller verkligt bra klass och Akpini blir bara bättre och bättre från match till match. Tre viktiga poäng värmer mycket. Det behöver inte alla gånger var fråga om finlir, bara det blir seger. Det tycker säkert också de 650 betalande åskådare som hade bänkat sig kring centrumplan.

Bollförbundets matchstatistik
Presskonferens