Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Liukkonen: ”Samma system - och tränare”

Liukkonen: ”Samma system - och tränare”

EIF:s sportchef Peter Haglund fortsätter lagbygget. Och han kommer med trevliga förstärkningar. Anfallaren Juuso Liukkonen är den sjunde spelaren från årets trupp som för en säsong till kritat på för ”de grönvita”. Från tidigare har EIF klart med Xhevdet Gela och Jarkko Heimonen och fyra egna juniorer .

Haglund satsar tydligt på pålitliga kort. Liukkonen stod under säsongen för nio fullträffar och delar en sjunde plats i skytteligan. Han bidrog mycket tack vare sitt osjälviska och uppoffrande jobb till att Darren Smith kunde ta hem skytteligan med aderton fullträffar. En spelare som spelar för laget.

- Det var väl inte så svårt att bestämma sig. Allt har fungerat bra i EIF. Varför skulle jag byta klubb?

- Jag har trivts bra i Ekenäs och i EIF. Spelsystemet passar mig bra. Och tränarna Guillem Santesmases och Ruben är bekanta, har bra träningar och klara system. Det passar mig ypperligt. Och att Gela och Heimonen, plus EIF-ungdomarna, fortsätter gör ju bara att jag kommer tillbaka till en bekant omgivning, säger Liukkonen.

Han säger att årets lag och placering i tabellen var bra. Helheten fungerade och hade stor betydelse för fortsatt spel i EIF-dressen.

EIF:s sportchef är smått lyrisk över att han lyckats knyta en bekant spelare till ledet.

- Vi är mer än nöjda över Liukkonens insats i år. Han är en spelare som ytterligare kan utvecklas. Och det får han göra hos och tillsammans med oss. Liukkonen har en hög arbetsmoral och proffsig inställning, säger Haglund.

EIF har också klart på målvaktsposten. Mehdi och Jonathan Jäntti, båda tidigare EIF-spelare, har tecknat på för kommande säsong. EIF-ungdomarna som fortsätter är Jacob Gottberg, Simon Lindholm, August Björklund och Sami Kankaristo. Och med tanke på att också tränarduon fortsätter ser det så här långt riktigt bra ut.

Ducca Nyman