Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Liukkonens två mål gladde - TPS vann 4-2

Liukkonens två mål gladde - TPS vann 4-2

Ekenäs IF letar fortfarande efter en vass avslutare i anfallet. Möjligen presenterade han sig på Centrumplan i träningsmatchen mot TPS. Juuso Liukkonen stod i andra halvlek för EIF:s båda mål när ”de grönvita” hämtade upp 0 - 2 underläget till 2 - 2. Men glädjen blev kortvarig. TPS vann till slut 4 - 2 (1 - 0) efter att EIF mer eller mindre bjudit på gästernas alla fyra mål.

Och kanske det trevligaste av allt. För en gångs skull bjöd vädrets makter på ordentligt förhållande - för första gången den här vintern. Och det var säker en bidragande orsak till att hela matchen höll riktigt bra standard.

Liukkonen kommer från S:t Michel där han i fjol var en av MP:s bästa avslutare. Redan i sin första match för en vecka sedan mot Paide från Estland behövde han bara ett par minuter på sig för att näta. Och nu efter ett inhopp i andra halvlek blev det ytterligare två mål till.

- Det är alltid trevligt att göra mål. Och det är svårt att missa när man nästan står på mållinjen. Den här gången var det betydligt lättare att komma in i spelet, i matchen. Och EIF spelar en fotboll som tilltalar mig. Vi håller mycket boll, bygger spelet och skapar lägen. Jag tycker att vi trots förlusten gjorde en hygglig match, säger Liukkonen.

För närvarande för han förhandlingar med EIF. Om det blir en fortsättning återstår att se.

- Jag har ingenting emot att komma till Ekenäs. För tillfället har jag inget kontrakt, och ingenting annat för mig. Och som sagt: EIF har bra träningar, spelar en fotboll som passar mig.

Både EIF och TPS bjöd i första halvlek på riktigt bra fotboll. I andra halvlek bytte TPS först fem spelare, senare ytterligare ett par till. Det är klart att standarden sjönk och EIF kom bättre in i matchen och kunde både reducera och kvittera. ”De grönvita” behöver på inget skämmas för sin insats. Tvärtom!

- Javisst förlorar vi med fula siffror. Men vi spelade betydligt bättre än vad siffrorna visar, säger lagkaptenen, vänsterbacken Zacke Ekström.

- Innan matchen började talade vi om att inte ge TPS utanför vår sextonmeter något som helst utrymme. Och ändå gör vi det. Och genast sjunger det i våra nätmaskor.

Han säger att det var bra för självförtroendet att komma från underläget 0 - 2 till 2 - 2. Men misstagen borde inte ha kommit så snabbt efter upphämtningen.

- Jag vet inte om det är en klen tröst att säga att det är bra att misstagen kommer nu. Och inte under seriematcherna. Sådant har vi inte råd med då. Men jag tycker att vi höll bollen bra hela tiden inom laget. Vi följde den plan vi hade gjort före matchen. Och att hämta upp underläget 0 - 2 var starkt.

TPS 3 - 2 mål får målvakten Jiri Koski ta på sitt konto. Han var på tok för långt ute från målet och blev lätt överspelad av anfallaren Kalabatama, som kunde slå bollen i tomt mål. Kalabatama fastställde slutresultatet 4-2 efter en markeringsmiss av EIF-försvaret.

Liukkonens båda fullträffar visar att han har näsa för mållägen. Xhevdet Gela jobbade sig in framför TPS-mål. Och i klungan fanns Liukkonen som kunde liggande fösa bollen i mål (1 - 2). På kvitteringen (2 - 2) fanns han också på rätt plats och förvaltade Antti Ulmanens inlägg på bästa tänkbara sätt.

TPS mål gjordes av Diop (1 - 0), Latonen (2 - 0) Kabamba (3 - 2 och 4 - 2).

Om en vecka kommer ligalaget Helsingfors IFK på besök. Matchen på Centrumplan börjar kl. 14.00 Och publiksiffran mot TPS: uppskattningsvis 150.

Ducca Nyman