Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Mittback från HIFK: Tuukka Andberg

Mittback från HIFK: Tuukka Andberg

EIF:s sportchef Peter Haglund håller inte nyårsledigt. Han är aktiv på spelarmarknaden och fortsätter lagbygget. Tuukka Andberg, 22 år och 182 cm lång mittback, defensiv mittfältsspelare, från ligalaget HIFK är “de grönvitas” senaste tillskott.

Andberg har gått den långa vägen till HIFK. Först som junior via I-HK från östra Helsingfors, A-junior i PK-35 från Rönnbacka där han väckte intresse för ligaklubben, fick kontrakt och spelade i fjol sex matcher på högsta nivå.

Under silly season (förvintern) har det varit en aning turbulens i anrika HIFK-fotboll och ligalincensen säkrades bara för några dagar sedan.

- Osäkerheten, bland annat covid-19, har förstås bidragit till att jag har titta efter andra alternativ. EIF har ju haft spelare från IFK och det är klart att jag har diskuterat med dem om läget i klubben. Jag har bara fått höra positivt om laget, säger Andberg.

- EIF har bra tränare, bra träningar och bra spelare och bra upplägg. Och klubben är bra skött och månar om spelarna. Mot den bakgrunden passar nya vindar mig riktigt bra.

Han säger också att EIF:s satsning för fotbollsligan nästan låter som musik i hans öron.

- Om en klubb en gång spelar i herrettan skall det väl det inte finnas något annat mål än avancemang, säger Andberg.

Han kommer att flytta till Ekenäs de närmaste dagarna.

EIF:s sportchef är nu uppe i tretton spelarkontrakt. Målvakterna Mehdi el Moutacim, Jonathan Jäntti och utesperna Joona Tapani, Juuso Liukkonen, Xhevdet Gela, Jarkko Heimonen, William Lindqvist, Olli Jakonen, Tuukka Andberg och fyra egna ungdomar: Agge Björklund, Simon Lindholm, Jacke Gottberg och Sami Kankaristo.

Ducca Nyman

Bild: Bollförbundet