Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • När det grönvita hjärtat bankar!

När det grönvita hjärtat bankar!

I dessa tidvis dystra tider behövs ljusglimtar. Och detta är verkligen en sådan.

Onsdagen den 25.3. fick EIF ett upplyftande mail. Ja ett riktigt utsocknes-mail. I detta mail, skickat av den tidigare EIF:aren Stefan Palmgren, frågar Stefan om det vore möjligt att han kunde stöda EIF ekonomiskt i dessa kärva tider. Stefan, bosatt i Grankulla och juniortränare för GrIFK, önskar lösa in ett EIF Platinum-kort åt sig själv. Dessutom önskar han lösa in 5 stycken vanliga säsongkort, som EIF får dela ut till personer eller instanser man anser kunde ha mest nytta eller behov av dem.

Detta initiativ tog Stefan efter att ha läst artiklarna om de senaste sparåtgärderna inom EIF. “Som gammal EIF:are har det varit en glädje att läsa om hur ni försöker ambitiöst utveckla verksamheten, trots att ni nu i dessa svåra tider också måste ta till åtgärder för att tillfälligt anpassa verksamheten. Mot bakgrunden av allt detta och det att t.o.m. spelarna är med och bidrar gör att jag gärna följer det exempel som några av mina bekanta tidigare gjort och satsar på ett platina kort”, säger Stefan.

Han fortsätter motiveringen för sitt beslut: “Det kändes som ett bra läge att stöda EIF och jag tycker det är viktigt att stöda den anrika fotbollskultur som finns i Ekenäs. Som vi vet så engagerar fotbollen stort och även om åsikterna ibland går isär så fyller fotbollen och EIF en viktig funktion både som en verksamhet som förenar människor och som ett kärt samtalsämne i kaffeborden samt på de lokala pubarna.”

I den bild som Stefan målar upp är fotbollen mycket mer än bara gräsplaner, svett och söndersparkade smalben. Via fotbollen skapas vänskapsband som håller livet ut. Fotbollen bygger också kritiska färdigheter för livet utanför fotbollsplanen – vinnarmentalitet som måste kombineras med nödvändig ödmjukhet och en sammanhållning uppbyggd kring gemensamma ambitioner och stark laganda. Om man får tro Stefans egna erfarenheter har Krafas, Stompens, Liffas och Knattes “hårda skola” format dessa förutsättningar minst lika bra som Hanken senare i livet gjorde.

Namnlöst 1
Foto: Bo Roms

”Det finns många som är i behov av stöd just nu men för mig är det här ett sätt att ge lite tillbaka för det jag fått uppleva genom EIF. Det vore givetvis skoj om andra - företag eller personer – också skulle vilja vara med och stöda, naturligtvis alla på sitt eget sätt och inom ramen för egna möjligheter.”

Som inför alla som vill ge EIF en handräckning – en större eller en mindre - är vi i EIF evinnerligt tacksamma för allt stöd vi får och konstaterar med stor ödmjukhet att ett hjärta som en gång  i grunden GrönVitt är, tycks det även förbli oberoende vart i världen den stora stigen den enskilda EIF:aren för.

EIF donerar säsongskort till

EIF meddelar att Stefan Palmgrens 5 säsongkort kommer att doneras till Raseborgs sjukhus personal och att EIF kommer att bidra med ytterligare 5 säsongkort på egen bekostnad. Dessa 10 säsongkort kommer att så fort som möjligt överräckas till sjukhuset för vidare disponering.

VILL DU OCKSÅ STÖDA EIF?

EIF behöver fortsättningsvis allt stöd vi kan få. Du kan lösa in något av de olika säsongkorten, donera pengar direkt eller komma med i form av en företagssponsor. Du kan också ställa din tid och din kompetens till EIFs förfogande.

Eller kanske du har egna förslag och idéer om hur du kunde stöda, kontakta då Peter Haglund på 044-0471629.

Foto:n
Profilbild: Bo Roms arkiv
Matchbild: Stefan Palmgren arkiv
Lagbild: Bo Roms arkiv